//]]> //]]> //]]>

Sila masukkan alamat email jika ingin Artikel terkini dihantar terus ke email anda:

qrcode

Sekiranya artikel-artikel di blog ini berguna,Sudi-sudilah share dengan kawan-kawan yang lain,gunakan facebook,twitter atau google plus.
dari

admin blog:

joyiman

teksi
TAXI SERVICE 24 Hours From:
KUALA LUMPUR,AMPANG,
GOMBAK,SELAYANG,RAWANG,
KEPONG,SG BULUH
PETALING JAYA, DAMANSARA
SUBANG JAYA, SHAH ALAM.
TO
KLIA Airport & Outstation
email to :
taxiklia@yahoo.com.my
with big luggages and credit card accept
http://www.taxiklia.net
Home » » HARUSKAH WARGA TEKSI TERUS MENYAKINI KERAJAAN?

HARUSKAH WARGA TEKSI TERUS MENYAKINI KERAJAAN?Didalam Majlis Janji Di Tepati Pemberian Lesen Teksi Individu oleh YAB Perdana Menteri, #SyedHamidAlbar mendakwa rancangan Parti Pembangkang tidak mementingkan kebajikan pemandu teksi, sebaliknya hanya untuk memancing undi.

Namun apa yang dapat saya dan seluruh warga teksi lihat ketika ini adalah sebaliknya, kepercayaan dan sokongan yang diberikan warga teksi kepada Kerajaan telah dikianati.

Sebelum Pilihan Raya 13, Syed Hamid Albar pernah mencelar rancangan parti pembangkang untuk memberi permit teksi individu kepada seluruh warga teksi, kononnya rancangan pembangkang itu tidak bijak dan akan hanya mewujudkan ketidakseimbangan diantara pertambahan bilangan penduduk dengan pertambahan bilangan teksi, katanya sudah pasti nisbah tersebut akan bercelaru dan akan menjejaskan periuk nasi pemandu teksi dan bukan menjejaskan periuk nasi parti pembangkang.

Namun apa yang sedang dilakukan oleh SPAD ketika ini lebih teruk dan jahat, SPAD bukan ingin menaiktaraf mutu perkhidmatan teksi, sebaliknya mereka merancang melesenkan kereta sapu Uber dan Grabcar yang jelas telah mencabuli Perundangan Negara, tanpa memperdulikan kebajikan dan ekonomi pemandu teksi yang terjejas teruk.

RUMUSAN:
Rancangan melesenkan kereta sapu Uber dan Grabcar menyerupai rancangan yang pernah dikemukakan parti pembangkang pada PRU13 untuk membebaskan pemandu teksi dari cengkaman penjajahan syarikat.

Cuma bezanya rancangan parti pembangkang lebih telus, iaitu mengutamakan pihak yang lebih berhak (pemandu teksi), berbanding rancangan SPAD kini yang ingin menambah jumlah teksi dengan melesenkan kereta sapu haram tanpa memikirkan kebajikan pemandu teksi yang sah.

Apa yang dapat saya katakan, rancangan parti pembangkang lebih baik berbanding rancangan yang dikemukan #SuruhanjayaPengangkutanAwamDarat. Rancangan SPAD tidak telus dan seperti mempunyai kepentingan tertentu sehingga sanggup berkompromi aspek keselamatan pengguna.

PERSOALANNYA:
1. Apakah dengan melesenkan Uber dan Grabcar tidak akan menyebabkan belakunya kebanjiran teksi didalam industri?

2. Apakah dengan melesenkan kereta sapu haram yang beraplikasikan #Uber dan #Grabcar tidak akan mewujudkan ketidakseimbangan bilangan penduduk dengan pertambahan bilangan teksi?

3. Apakah periuk nasi pemandu teksi kini tidak terjejas dengan kelahanatan SPAD?

4. Dengan keadaan sekarang, siapakah yang sebenarnya memancing undi?

5. Wajarkah warga teksi terus menyakini janji-janji Kerajaan, atau mengharapkan pihak Parti #Pembakang membela nasib mereka?

#KamalPERS1M

Sumber
Aku Dan Teksi © Template Design by joyiman | Publisher : Free Templates for blog| © Best View With Google Chrome