//]]> //]]> //]]>

Sila masukkan alamat email jika ingin Artikel terkini dihantar terus ke email anda:

qrcode

Sekiranya artikel-artikel di blog ini berguna,Sudi-sudilah share dengan kawan-kawan yang lain,gunakan facebook,twitter atau google plus.
dari

admin blog:

joyiman

teksi
TAXI SERVICE 24 Hours From:
KUALA LUMPUR,AMPANG,
GOMBAK,SELAYANG,RAWANG,
KEPONG,SG BULUH
PETALING JAYA, DAMANSARA
SUBANG JAYA, SHAH ALAM.
TO
KLIA Airport & Outstation
email to :
taxiklia@yahoo.com.my
with big luggages and credit card accept
http://www.taxiklia.net
Home » , , » Perkhidmatan Uber, Grabcar akan didaftarkan.

Perkhidmatan Uber, Grabcar akan didaftarkan.Kementerian Pengangkutan akan memastikan perkhidmatan teksi alternatif seperti Uber dan Grabcar didaftarkan di bawah Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) secepat mungkin.Menterinya Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata SPAD telah diminta untuk mempercepatkan proses pendaftaran pemandu yang terlibat dengan perkhidmatan itu bagi mengelak berlaku syak wasangka dalam kalangan pemandu teksi.

"SPAD dan kementerian memang bersetuju kita perlu daftarkan pemandu Uber dan Grabcar serta lesenkan mereka untuk pastikan pemandu teksi tak rasa diabaikan," katanya kepada Bernama

P/s
Apa yang pemandu teksi mahukan,uber dan grapcar harus mengunakan teksi sebagai kenderaannya bukan kereta persendirian seperti sekarang.

Kenyataan menteri masih tidak memahami apa yang pemandu teksi mahukan.Dengan lambakan teksi sekarang dan ditambah dengan kereta persendirian yang akan diluluskan akan menambah beban kepada pemandu teksi sedia ada.

Pihak syarikat teksi juga masih membisu dalam hal ini demi menjaga kepentingan peribadi.

Pada admin, pemandu teksi sentiasa dipolitikkan oleh mereka yang berkepentingan,marilah kita pemandu teksi berpolitik pula dengan menukar kera  jaan yang tidak memperdulikan kita, dengan kerajaan yang memahami permasalahan teksi.

Aku Dan Teksi © Template Design by joyiman | Publisher : Free Templates for blog| © Best View With Google Chrome