//]]> //]]> //]]>

Sila masukkan alamat email jika ingin Artikel terkini dihantar terus ke email anda:

qrcode

Sekiranya artikel-artikel di blog ini berguna,Sudi-sudilah share dengan kawan-kawan yang lain,gunakan facebook,twitter atau google plus.
dari

admin blog:

joyiman

teksi
TAXI SERVICE 24 Hours From:
KUALA LUMPUR,AMPANG,
GOMBAK,SELAYANG,RAWANG,
KEPONG,SG BULUH
PETALING JAYA, DAMANSARA
SUBANG JAYA, SHAH ALAM.
TO
KLIA Airport & Outstation
email to :
taxiklia@yahoo.com.my
with big luggages and credit card accept
http://www.taxiklia.net
Home » , » Demo pemandu teksi:Nasihat untuk semua.

Demo pemandu teksi:Nasihat untuk semua.


Susulan demo pemandu teksi membantah uber dan grapcar, Ramai netizen membantai pemandu teksi, dengan berbagai gelaran.Ditambah dengan netizen upahan untuk menghangatkan suasana.Bacalah artikel dibawah untuk renungan bersama.Kepada pengguna yang sudah menjadi pelanggan tetap Uber/Grab, jangan terlalu suka, kebanyakan pemandu Uber/Grab yg anda guna sekarag, dulunya juga adalah driver teksi. Jika SPAD digagalkan dari mengawalselia teksi, maka kita semua perlu sanggup "dikawalselia" oleh capitalist yg bakal menguasai industri teksi.

Saya hanya nak ingatkan bahawa AppsSapu dll ini tidak dikawal oleh sebarang peraturan mengenai tambang dll. Tambang yang murah sekarang ini lebih kerana inisiatif mereka utk menyaingi (membunuh) industri teksi. Apabila teksi lumpuh, mereka akan menguasai pasaran.., maka pada waktu itu.., bersedialah dgn kadar tambang baru yg akan mereka kenakan nanti. Jgn nnt menjerit salahkan kerajaan bilamana kad kredit anda dicaj RM500 dari KLCC ke Bangsar (pada waktu puncak).

Rajin2lah membaca bagaimana modus operandi Uber di luar negara. Banyak kes mereka mengenakan caj berpuluh kali ganda pada waktu puncak.

Pilihan di tangan anda,samada ingin menyokong teksi yang sedia ada atau #AppsSapu.(uber dan grapcar)

Jangan fikir pemandu teksi yg anda marah itu akan #menderita dan #menyesal,bahkan mereka sebenarnya akan lebih gembira utk beralih menjadi pemandu AppsSapu kerana kos operasi mereka akan dapat dikurangkan dengan ketara.

Kepada rakan driver Uber/Grab (kebanyakan yg sy kenal bekas teksi juga), jangan seronok sangat "defend" apps kesayangan anda. Selepas teksi lumpuh nanti, majikan anda akan manipulate anda utk keuntungan maksimum mereka.

Tak percaya..??? Tunggu sahajalah masa dan ketikanya. Tiada capitalist yg sanggup berbelanja besar melainkan dgn tujuan utk mengaut keuntungan yg besar juga.. Rajin2lah baca mengenai nasib driver2 Uber di New York dll...

Jika ingin membaca berita teksi dunia, layarilah taxinews.com 

P/s
Artikel admin Copy dari fb rakan Blogger taxidriversmind.blogspot.my.
Seseorang yang berpengalaman luas didalam industri teksi Malaysia. Menjawat, jawatan sebagai setiausaha di koperasi teksi.Lihat  facebook.com

Aku Dan Teksi © Template Design by joyiman | Publisher : Free Templates for blog| © Best View With Google Chrome