//]]> //]]> //]]>

Sila masukkan alamat email jika ingin Artikel terkini dihantar terus ke email anda:

qrcode

Sekiranya artikel-artikel di blog ini berguna,Sudi-sudilah share dengan kawan-kawan yang lain,gunakan facebook,twitter atau google plus.
dari

admin blog:

joyiman

teksi
TAXI SERVICE 24 Hours From:
KUALA LUMPUR,AMPANG,
GOMBAK,SELAYANG,RAWANG,
KEPONG,SG BULUH
PETALING JAYA, DAMANSARA
SUBANG JAYA, SHAH ALAM.
TO
KLIA Airport & Outstation
email to :
taxiklia@yahoo.com.my
with big luggages and credit card accept
http://www.taxiklia.net
Home » » BEBASKAN SEGERA 5 PEMANDU TEKSI

BEBASKAN SEGERA 5 PEMANDU TEKSI

Kenyataan Media pemuda AMANAH.

BEBASKAN SEGERA 5 PEMANDU TEKSI YANG DITAHAN POLIS
Gambar Malaysia kini

Negara dikejutkan dengan tunjuk perasaan oleh pemandu teksi di Kuala Lumpur kerana tidak berpuas hati dengan kegagalan kerajaan menyelesaikan isu perkhidmatan teksi Uber dan Grabcar.

Tunjuk perasaan yang diadakan sendiri oleh pemandu teksi tanpa kehadiran atau anjuran mana-mana parti politik atau ngo menunjukkan kemarahan rakyat terhadap kepincangan pentadbiran kerajaan yang gagal menyelesaikan masalah rakyat.

Tunjuk perasaan ini juga adalah satu isyarat jelas bahawa keperitan hidup rakyat yang dihimpit dengan kos sara hidup dan barang yang tinggi sudah sampai ke kemuncaknya.

Justeru Pemuda AMANAH mendesak pembebasan segera 5 orang pemandu teksi yang ditahan kerana hak dan kebebasan mereka dijamin bawah Perkara 10 Perlembagaan Persekutuan.

Penahanan mereka tidak menyelesaikan isu pokok yang menghantui rakyat hari ini. Usah bertindak zalim terhadap rakyat. Kezaliman ini harus dihentikan.

Seharusnya, satu penyelesaian yang efisyen dan drastik perlu diambil kerajaan bagi menyelesaikan isu ini kerana pemandu teksi perlu menanggung kos yang tinggi setiap hari dan pendapatan mereka terjejas teruk akibat isu ini.

Pemuda AMANAH bersedia menawarkan perkhidmatan guaman kepada mereka yang ditahan. Kami juga berharap agar keluarga mereka diberikan kesabaran dan kekuatan dalam berhadapan rejim yang zalim ini.

FAIZ FADZIL Timbalan Ketua Pemuda AMANAH Nasional / Pengarah Biro Pengguna & Pekerja

30 Mac 2016
Aku Dan Teksi © Template Design by joyiman | Publisher : Free Templates for blog| © Best View With Google Chrome