//]]> //]]> //]]>

Sila masukkan alamat email jika ingin Artikel terkini dihantar terus ke email anda:

qrcode

Sekiranya artikel-artikel di blog ini berguna,Sudi-sudilah share dengan kawan-kawan yang lain,gunakan facebook,twitter atau google plus.
dari

admin blog:

joyiman

teksi
TAXI SERVICE 24 Hours From:
KUALA LUMPUR,AMPANG,
GOMBAK,SELAYANG,RAWANG,
KEPONG,SG BULUH
PETALING JAYA, DAMANSARA
SUBANG JAYA, SHAH ALAM.
TO
KLIA Airport & Outstation
email to :
taxiklia@yahoo.com.my
with big luggages and credit card accept
http://www.taxiklia.net
Home » » Pemandu teksi warga Iran dihukum gantung

Pemandu teksi warga Iran dihukum gantung

SHAH ALAM 22 Nov. - Seorang pemandu teksi warga Iran dihukum gantung sampai mati oleh Mahkamah Tinggi di sini hari ini selepas didapati bersalah mengedar dadah jenis syabu seberat 752.8 gram, tiga tahun lalu.

Mikaeil Safari Ali, 32, yang mendengar keputusan Hakim Datuk Ahmadi Asnawi itu, dilihat tergamam dan terduduk di kandang tertuduh.

Terdahulu, Hakim Ahmadi dalam penghakimannya berkata, pembelaan tertuduh telah gagal menimbulkan keraguan munasabah terhadap kes pendakwaan.

"Mahkamah berpuas hati tertuduh mempunyai pengetahuan terhadap kandungan beg (berisi dadah) tersebut," kata beliau.

Lelaki itu didakwa mengedar dadah tersebut di Laluan Keluar Kastam, Aras 3, Bangunan Terminal Utama (MTB), Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), Sepang dekat sini pada pukul 3.30 petang, 15 November 2010.

Dia didakwa mengikut Seksyen 39B(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952 dan boleh dihukum mengikut Seksyen 39B(2) akta sama yang memperuntukkan hukuman mati mandatori.

Pendakwaan dikendalikan oleh Timbalan Pendakwa Raya, Aidatul Azura Zainal Abidin manakala tertuduh diwakili peguam bela Mohd. Norazihan Adnan.

Sepanjang perbicaraan, pendakwaan memanggil lapan saksi dan di peringkat pembelaan, hanya tertuduh tampil memberi keterangan.

Sumber:UM
Aku Dan Teksi © Template Design by joyiman | Publisher : Free Templates for blog| © Best View With Google Chrome