//]]> //]]> //]]>

Sila masukkan alamat email jika ingin Artikel terkini dihantar terus ke email anda:

qrcode

Sekiranya artikel-artikel di blog ini berguna,Sudi-sudilah share dengan kawan-kawan yang lain,gunakan facebook,twitter atau google plus.
dari

admin blog:

joyiman

teksi
TAXI SERVICE 24 Hours From:
KUALA LUMPUR,AMPANG,
GOMBAK,SELAYANG,RAWANG,
KEPONG,SG BULUH
PETALING JAYA, DAMANSARA
SUBANG JAYA, SHAH ALAM.
TO
KLIA Airport & Outstation
email to :
taxiklia@yahoo.com.my
with big luggages and credit card accept
http://www.taxiklia.net
Home » » Tahap keselamatan kita semakin membimbangkan.

Tahap keselamatan kita semakin membimbangkan.Utusan.com.my- Malaysia diiktiraf negara paling selamat di Asia Tenggara dan ke-19 di dunia menerusi laporan Indeks Keamanan Global (GPI) 2011, kata Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein.

Selain itu katanya, pada tahun lepas, jenayah indeks keseluruhan turut mencatat penurunan sebanyak 11 peratus berbanding tahun 2010, melebihi sasaran yang ditetapkan iaitu lima peratus.


Sementara indeks jenayah jalanan pula mencatat penurunan sebanyak 40 peratus berbanding tahun 2009, iaitu selari dengan sasaran yang ditetapkan.-tamat.

Membaca berita dari kenyataan menteri ini mengatakan malaysia ke 19 terbaik tentang keselamatan,membuat aku terbatuk-batuk,walaupun tidak muntah.

Apakah lapuran GPI ini betul,dan adakah ia membuat kajian.? sedangkan akhbar yang sama menyiarkan tentang jenayah yang belaku saban hari.

Lihat sahaja taman-taman perumahan yang terpaksa mengupah pengawal keselamatan untuk menjamin kehidupan yang selesa tampa jenayah.

Lihat sahaja sebahagian gambar-gambar yang ku ambil sekitar taman perumahan .Membuktikan  tahap keselamatan kita semakin membimbangkan.

Banyak jalan dan lorong di tutup dan di pagar,membuktikan bahawa tahap keselamatan orang ramai di tahab yang membimbangkan.Baca kisah kuasa pengawal

Jika 5 ke 10 tahun dahulu pekara sebegini amat jarang kita lihat,tetapi sekarang kita boleh lihat di setiap taman perumahan.Malah yang mengejutkan kita terpaksa bergantung harap kepada warga asing untuk menjaga keselamatan kita.Maka  tahap keselamatan kita semakin membimbangkan.

fikirkanlah.

joyiman:

1 ulasan:

  1. rasa Malaysia makin xselamat..tiap2 hari makin byk jenayah n kes bunuh yg membimbangkan..

    BalasPadam

Letakkan komen anda disini.Segala komen adalah dihargai.
Terima Kasih

Aku Dan Teksi © Template Design by joyiman | Publisher : Free Templates for blog| © Best View With Google Chrome