//]]> //]]> //]]>

Sila masukkan alamat email jika ingin Artikel terkini dihantar terus ke email anda:

qrcode

Sekiranya artikel-artikel di blog ini berguna,Sudi-sudilah share dengan kawan-kawan yang lain,gunakan facebook,twitter atau google plus.
dari

admin blog:

joyiman

teksi
TAXI SERVICE 24 Hours From:
KUALA LUMPUR,AMPANG,
GOMBAK,SELAYANG,RAWANG,
KEPONG,SG BULUH
PETALING JAYA, DAMANSARA
SUBANG JAYA, SHAH ALAM.
TO
KLIA Airport & Outstation
email to :
taxiklia@yahoo.com.my
with big luggages and credit card accept
http://www.taxiklia.net
Home » » Pemandu teksi akan turun Himpunan BERSIH 3.0

Pemandu teksi akan turun Himpunan BERSIH 3.0

Pemandu teksi ke penyamun teksi




Himpunan  BERSIH 3.0





berita penuh baca di sini




Membaca berita mengenai Timbalan Presiden Pertubuhan Pemandu dan Pengusaha Teksi/Limosin dan Kereta Sewa Malaysia (Petekma), Mohd Syahrir Abdul Aziz membuat laporan polis terhadap BERSIH di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi,membuat aku terasa sedih.

Aku sedih kerana Petekma menghina ramai pemandu teksi,malah Petekma juga bukan mewakili pemandu teksi keseluruhannya.

Petekma juga tidak banyak membantu pemandu teksi,sebagai mana didakwa,malah menekan lagi pemandu teksi yang kesempitan..

Pada aku,Himpunan BERSIH 3.0 harus di teruskan,untuk membantu ramai pemandu teksi,mendapatkan penumpang.Bukan sahaja pemandu teksi akan mendapat manafaatnya,ramai lagi orang akan mendapat keuntungan dengan adanya Himpunan BERSIH 3.0 ini.

Cuba baca N3 ku tentang bersih yang lalu,betapa ramainya orang akan mendapat untung - pemandu-teksi-lembah-klang-bakal-rugi.

Dengan lapuran polis yang di buat oleh  Petekma ini membuat pandangan Awam,terhadap pemandu teksi semakin serong,sedangkan hakikatnya bukan semua pemandu teksi menyokong Petekma.

Ramai pemandu teksi akan turun menyokong Himpunan BERSIH 3.0,untuk membersihkan kroni-kroni yang menekan pemandu teksi selama ini.(baca di sini)













Komen-komen yang menyokong dan merendah-rendahkan pemandu teksi

wasalam;joyiman.

4 ulasan:

  1. persatuan cuba skali bergabung macam BERSIH tapi aman perjuangkan nasib pemandu teksi terutama masalah dgn puspakom betul saja apa yg dia buat kat pemandu teksi

    BalasPadam
  2. persatuan cuba skali bergabung macam BERSIH tapi aman perjuangkan nasib pemandu teksi terutama masalah dgn puspakom betul saja apa yg dia buat kat pemandu teksi

    BalasPadam
  3. Aku heran lah kenapa ada juga pemandu teksi yang sibuk nak join perhimpunan macam ni? apa pekdahnya? aku ni x sokong mana-mana pihak sebab pada aku kalau aku merempat tak makan bukannya dorang ni nak datang rumah aku bagi beras ke gula ke? Dari join benda tak berfaedah baik menarik cari rezki je Derrrr!!!! Buat apa sebab kesudahannya Melayu sama Melayu gak yang bertumbuk bangsa lain dok pakat gelak jer..Pastu lau korang bertumbuk ingat si penganjur ni nak join skaki ker???Awal2 depa cabut last-last yang sangkut, yang kantoi, yang kena tindakan undang-undang si pengikut ni aje

    BalasPadam
  4. Saudara Man,
    jangan berfikiran singkat,jangan jadi pak turut sahaja.Memang betul kalau kita merempat tiada siapa yg datang bagi kita makan.
    Aku turun bersih,kerana aku hendak membela diri aku sendiri,yg skg ini sangat susah hendak mencari makan dengan membawa teksi.

    Apa kerajaan sekarang buat,terhadap pemandu teksi--jawabnya Tiada perubahan/pembelaan.

    Kebanyakan syarakat teksi,yg cekik darah pemandu teksi,ada saham dengan pak-pak menteri-ini kenyataan.

    terlalu panjang kalau hendak di huraikan,

    Saudara Man.
    Saudara ada pengalaman membawa teksi,sebagai mana Artikel saudara dlm Teksi oh Teksi,jika saudara dlm 2 bulan membawa teksi sudah mempunyai berbagai masaalah,cuba banyankan yg saya sudah berbelas tahun ini membawa teksi.

    Saudara Man.
    Cuba saudara berfikir,apa guna pejuang-pejuang terdahulu sangup mempertaruhkan nyawa sendiri,hanya untuk membebaskan negara.Apa yg mereka dapat,hanya kematiaan,Tetapi UNTUK APA?--berfikirlah

    Saudara Man.
    Sy sekadar ingin merubah,agar hari esok menyinari kebahagiaan.

    BalasPadam

Letakkan komen anda disini.Segala komen adalah dihargai.
Terima Kasih

Aku Dan Teksi © Template Design by joyiman | Publisher : Free Templates for blog| © Best View With Google Chrome