//]]> //]]> //]]>

Sila masukkan alamat email jika ingin Artikel terkini dihantar terus ke email anda:

qrcode

Sekiranya artikel-artikel di blog ini berguna,Sudi-sudilah share dengan kawan-kawan yang lain,gunakan facebook,twitter atau google plus.
dari

admin blog:

joyiman

teksi
TAXI SERVICE 24 Hours From:
KUALA LUMPUR,AMPANG,
GOMBAK,SELAYANG,RAWANG,
KEPONG,SG BULUH
PETALING JAYA, DAMANSARA
SUBANG JAYA, SHAH ALAM.
TO
KLIA Airport & Outstation
email to :
taxiklia@yahoo.com.my
with big luggages and credit card accept
http://www.taxiklia.net
Home » , , » Lima sekeluarga Islam diami rumah kebajikan gereja dan kerenah birokarsi

Lima sekeluarga Islam diami rumah kebajikan gereja dan kerenah birokarsi

rumah kebajikan gereja


Apabila kita membaca kisah-kisah sebegini di akhbar,kita akan tertanya siapa yang harus di persalahkan?.Apakah harus dipersalahan kepada mereka kerana tidak mahu berusaha untuk meningkatkan pendapatan keluarga, masayarakat sekeliling yang tidak mahu membantu , jabatan ugama di setiap negeri atau kerajaan yang mengaku bahawa kita Negara Islam.
(baca artikel yang lalu: Kerenah birokarsi jabatan agama islam malaysia)



Lima sekeluarga Islam diami rumah kebajikan gereja

Pada pandangan aku sebagai pemandu teksi yang banyak bergaul dengan berbagai bangsa,
kita janganlah  salahkan pihak gereja namun salahkan pada diri sendiri,masyarakat melayu muslim,jabatan ugama dan kerajaan sendiri yang  tidak perihatin terhadap rakyatnya,inilah caranya perbaiki diri sendiri sebelum menyalahkan kepada pihak lain.


kelab murtat

Bila berita sebegini ramailah yang menyalak melolong,bagaikan anjing menyalak bulan,yang tidak dapat merubah keadaan.

Pada aku sebagai pemandu teksi,selagi jabatan ugama tidak di ubah,sampai bila pun kita melayu islam(maaf ada melayu Kristean juga) atau orang islam (lain-lain bangsa) tetap berada di tahap sekarang ini.

artikel pendek.
Wasalam:joyiman

3 ulasan:

  1. setuju dgn admin. sebenarnya, kita sebagai tuan punya badan perlu berusaha mencari yg fardhu & terbaik lebih2 lagi yg berkeluarga. tetapi kalo pilihan yg ada semuanya "tipis" mcmne? letak diri kita pada tempat mereka yg sedang dlm kesusahan tu, baru fikir utk bersuara. bagi pandangan pihak2 lain pulak, jgn terlalu taksub dgn "ingin menunding jari" tepuk dada tanya selera.. kenapa badan2 agama lain lebih rela menolong mereka yg susah? sedangkan badan2 agama Islam itu sendiri byk terdapat alternatifnya? begitu jgk dgn yg dikatakan seagama & sebangsa.. knp kita tidak amalkan sikap2 murni yg sudah pun diturunkan kepada setiap umatNYA dgn mengikut contoh2 RasulNYA? ~ terlebih kata pulak dah ni hehe

    BalasPadam
  2. setiap agama pastilah bermatlamat utk mengembangkan agamanya..begitu juga kristian..apakah itu salah? Yang menjadi kesalahan ialah apabila ada pihak yg tidak tahu menjaga agamanya, apatah lagi seakan enggan mengembangkan agama itu sendiri.. di negara kita, golongan yg menindas Islam adalah dari tangan-tangan penguasa yg beragama islam sendiri..mereke seolah-olah takut jika umat islam benar2 faham islam..rakyat yg faham islam akan menjadi ancaman kepada mereka..

    rakyat juga dibiarkan miskin. kemiskinan dipercayai mampu membenihkan rasa terima kasih kepada pemerintah.. aneh yg teramat..dan apabila puak kristian datang membantu..mereka berpura2 menyalak !

    ulasan lanjut boleh tanya asang akidah tuh !

    BalasPadam
  3. salam Yob Joyiman,

    Ntahlah, miskin sampai terpaksa meminta ke gereja. Mana tanggungjawab jiran-jiran dan kaum kerabat dia? Semua tempias bersalah tuh!

    BalasPadam

Letakkan komen anda disini.Segala komen adalah dihargai.
Terima Kasih

Aku Dan Teksi © Template Design by joyiman | Publisher : Free Templates for blog| © Best View With Google Chrome