//]]> //]]> //]]>

Sila masukkan alamat email jika ingin Artikel terkini dihantar terus ke email anda:

qrcode

Sekiranya artikel-artikel di blog ini berguna,Sudi-sudilah share dengan kawan-kawan yang lain,gunakan facebook,twitter atau google plus.
dari

admin blog:

joyiman

teksi
TAXI SERVICE 24 Hours From:
KUALA LUMPUR,AMPANG,
GOMBAK,SELAYANG,RAWANG,
KEPONG,SG BULUH
PETALING JAYA, DAMANSARA
SUBANG JAYA, SHAH ALAM.
TO
KLIA Airport & Outstation
email to :
taxiklia@yahoo.com.my
with big luggages and credit card accept
http://www.taxiklia.net
Home » , » Cara daftar domain co.cc dengan mudah

Cara daftar domain co.cc dengan mudah

Cara daftar domain co.cc

Salam sahabat Aku dan Teksi.
Dalam amalan berbloging di Malaysia,banyak yang mengunakan blogspot.com berbanding domain berbayar seperti[dot]com.net,atau org.Buat apa kita harus membayar kalau kita berblog hanya sekadar suka-suka,baik kita mengunakan yang percuma.

Co.cc penyedia domain dari korea ada menyediakan domain percuma  dan berbayar untuk para blogger
Cara-cara daftar domain co.cc ini juga agak mudah,mari kita sama -sama mengunakannya,walaupun ia agak asing bagi blogger di malaysia jika dibandingkan dengan blogger indonesia.

Domain co.cc ini kita boleh gunakan pada blogspot dan juga wordpress
Cara daftar domain co.cc dengan 3 langkah mudah,memula buka www.co.cc
Isi alamat yang dikehendaki

domain co.cc
Klik “Check Availability” untuk mengatauhi apakah domain itu sudah berpunya,kalau belum kerja mudah kalau tidak terpaksala mengunakan nama-nama lain sehingga menjadi.

Klik Continue to registration

tip blog
Kemudian halaman seperti ini terbuka

tip blogging

Klik pada create an account now.
Halaman baru akan terbuka dan isi dengan alamat nama dan lain-lainya.Alamat homepage URL adalah yang kita buat mula-mula tadi.
Tanda pada kotak I accept the Terms of Service
dan klik pada create an account now

Maka hasilnya adalah Congratulation dan klik Setup

Selesai sudah bahagian pertama.
Pada bahagian dua klik Setup di sebelah nama domain kita.

Name Server 1 isikan dengan server korang kalau taktahu isi dengan ini je (ns01.000webhost.com)
Name Server 2 isikan dengan server yang korang tahu juga atau salin je yang ini(ns02.000webhost.com)
Klik Setup
Klik OK
Langkah kedua pun selesai dan menuju langkah ketiga pula.Cara daftar domain co.cc ini.
Pada bagian kiri sidebar  Klik Zone Record

blog

Pada Host tulis nama domain didaftarkan tadi dengan lengkap seperti ini www.namablogkorang.co.cc
PadaType pilih CNAME
Pada Value ketikkan ghs.google.com 
Klik Setup

Selesailah sudah cara daftar domain co.cc
Kini korang boleh gunakan pada blogspot atau wordpress korang.
Cara letak dalam blogspot atau wordpress aku akan tulis dalam  artikel
Penat buat N3 ni,takut salah step nanti jadi lain pula
Kalau nak tengok blog lama aku yang mengunakan co.cc ini  klik disini
yang sekarang sudah aku pindahkan segala isi posting ke blog wordpress

wasalam:joyiman



Aku Dan Teksi © Template Design by joyiman | Publisher : Free Templates for blog| © Best View With Google Chrome