//]]> //]]> //]]>

Sila masukkan alamat email jika ingin Artikel terkini dihantar terus ke email anda:

qrcode

Sekiranya artikel-artikel di blog ini berguna,Sudi-sudilah share dengan kawan-kawan yang lain,gunakan facebook,twitter atau google plus.
dari

admin blog:

joyiman

teksi
TAXI SERVICE 24 Hours From:
KUALA LUMPUR,AMPANG,
GOMBAK,SELAYANG,RAWANG,
KEPONG,SG BULUH
PETALING JAYA, DAMANSARA
SUBANG JAYA, SHAH ALAM.
TO
KLIA Airport & Outstation
email to :
taxiklia@yahoo.com.my
with big luggages and credit card accept
http://www.taxiklia.net
Home » » Lagi cara mempercepatkan loding blog

Lagi cara mempercepatkan loding blog

Salam semua pembaca Blog Aku dan teksi,Sudah seminggu aku tidak update blog disebabkan oleh kesibukkan aku berkerja,terasa rindu pula kepada kenkawan blog.

Dikesempatan yang terluang ini aku cuba,membuka blog yang sudah seminggu kutinggalkan,di ruang koment ada pertanyaan dari kenkawan blog,dan dari e-mel juga ada banyak pertanyaan.Aku akan cuba menjawap melalui N3 di blog ini satu persatu,insaalah.



Dari N3 aku yang bertajuk page-rank-googelmenilai-sesebuah-blog. sehingga N3ku yang lepas semuanya mengenai cara untuk membuka blog dengan cepat/ringan dan mesra googel.

Mungkin ada sesetengah blogger yang tidak mampu untuk mengurangi errors diblog atau untuk memindah milikan kode Javascript menjadi milik blog sendiri,jangan risau masih ada banyak lagi trik yang boleh di gunakan.

Jika korang googel cara-cara untuk mengurangi berat blog atau mempercepatkan loding blog,apa yang korang jumpa hanyalah,kurangilah widget disidebar,tetapi bagai mana blog yang disidebarnya kosong tetapi masihlagi berat semasa di buka.Ada juga blog yang penuh widgetnya tetapi ringan untuk di buka.

Ada juga blog-blog yang memberi tip cara-cara untuk meringankan blog dengan menyuruh blogger lain untuk mengurangi widget atau meletakan gambar yang kecil,tetapi mereka menyembunyikan perkara sebenarnya.

Aku tidak pernah menyuruh korang membuang widget  tetapi cara menyusun widget itu hendaklah kena dengan tempatnya supaya semasa proses loding googelbot akan senang untuk membacanya.

Tidak perlu berbahasa panjang nanti pening membacanya,sebenarnya ada  satu kode yang di letakan didalam templet blog agar cepat untuk membuka blog yang mereka angap ia satu rahsia.

Cuba korang googel dengan perkataan ini "wf-inactive" pasti terbuka dengan berbagai WEB,korang belajarlah di situ.

Aku lebih senang dengan googel webmaster tool atau googel code,lebih mudah lagi cari di sini http://code.google.com belajarlah apa yang patut korang buat.Tidak perlu aku memberikan kodenya supaya kita sama-sama belajar.

wasalam;joyiman

11 ulasan:

  1. sejahteralah buat sahabatku Joyiman.. bagusnya kerana rajin berkongsi ilmu..secara tidak langsung blog ini miliki valeunya yg tersendiri..saya mmg benak dlm hal-hal ini..malah berat ringan blog saya pun saya tak pasti..errr..sebenarnya tak tahu hihih..tidaklah pula saya mencuba.. sikap malas belajar nampaknya terbawa sampai ke tua..

    BalasPadam
  2. @a.samad jaafarsaya ada jenguk juga blog saudara,nampaknya juga sudah berwajah baru dan ringan sedikit.Kalau boleh tinggalkan e-mail boleh saya berikan kodenya.

    BalasPadam
  3. salam saudara..bleh tak saya nak berkongsi kodenya.

    kedahon9@yahoo.com
    http://kedah-online.blogspot.com

    BalasPadam
  4. patut pun lama x nmpk..
    sibuk keje rupanya..
    bgus la..
    aah.. TK pun mmg x reti hal2 gini, tp hrp2 blog TK xde la berat sngt kn??

    BalasPadam
  5. salam singgah tuan

    byk sy dapat belajar dari rumah ni :)
    terima kasih bro

    BalasPadam
  6. @toyolkiutya.Blog TK takla berat,senang je nak loding.

    BalasPadam
  7. nak kena kawal berat blog.haha;)

    BalasPadam
  8. salam mampir ...bls kunjungan...

    BalasPadam
  9. maaf lari dari topik jap hehe :)
    ada award untuk kamu bro.. ikhlas dari hati. harap sudi terima ye
    http://bosanbusan.blogspot.com/2011/03/khas-buat-sahabat-dari-hati-yg-ikhlas.html

    BalasPadam
  10. salam saudara... sy nak jugak code cepatkan loading blog... blog sy begitu lama loading... harap saudara dapat kongsi code... ni email sy: nuke.ufo89@gmail.com

    BalasPadam

Letakkan komen anda disini.Segala komen adalah dihargai.
Terima Kasih

Aku Dan Teksi © Template Design by joyiman | Publisher : Free Templates for blog| © Best View With Google Chrome