//]]> //]]> //]]>

Sila masukkan alamat email jika ingin Artikel terkini dihantar terus ke email anda:

qrcode

Sekiranya artikel-artikel di blog ini berguna,Sudi-sudilah share dengan kawan-kawan yang lain,gunakan facebook,twitter atau google plus.
dari

admin blog:

joyiman

teksi
TAXI SERVICE 24 Hours From:
KUALA LUMPUR,AMPANG,
GOMBAK,SELAYANG,RAWANG,
KEPONG,SG BULUH
PETALING JAYA, DAMANSARA
SUBANG JAYA, SHAH ALAM.
TO
KLIA Airport & Outstation
email to :
taxiklia@yahoo.com.my
with big luggages and credit card accept
http://www.taxiklia.net
Home » » Hatyai di malaysia

Hatyai di malaysia


Hatyai di malaysia


Membaca berita-berita semasa di akhbar aku tertarik dengan tajuk Bukit Bintang seperti Hatyai.
Terkejut,mungkin orang-orang dari luar kuala lumpur terkejut dengan berita itu,tapi bagi aku,itu cerita-cerita biasa bagi aku.Tanya semua pemandu teksi di kuala lumpur ini,rasa semuanya mengatauhi tempat-tempat sebegini.

Baca selanjutnya kisah ini:


WALAUPUN jelas melanggar undang-undang, pelbagai taktik digunakan untuk menjalankan perniagaan pelacuran oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.
Trend terkini, mereka memilih kawasan-kawasan strategik yang menjadi tempat tumpuan awam atas nama spa dan refleksologi bagi menjalankan operasi, sekali gus mengaburi mata pihak berkuasa.

Tindakan itu secara tidak langsung mencalarkan reputasi pihak-pihak lain yang menawarkan perkhidmatan mengurut atau refleksologi secara betul dan bersih.

Seorang tukang urut yang hanya mahu dikenali sebagai ‘Alex’ berkata, pelanggan boleh memilih urutan yang diperlukan dan perkhidmatan akan diberi bergantung kepada permintaan mereka.

“Sekarang you (awak) masuk tempat yang betul, tempat ini kita hanya mengurut kaki tetapi tempat-tempat lain seperti di Bukit Bintang, ada banyak tempat sedia service (perkhidmatan) tidak betul,” katanya ketika ditemui di salah sebuah pusat mengurut di Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Bahagian akhir laporan khas ini berkisar tentang pengalaman yang dialami sendiri oleh wartawan TERMIZI CHE ANUAR dan MUHAMMAD AMIRUL AFIQ MASTOR serta jurugambar, AMIN FARIJ HASAN ketika membongkar kisah di sebalik tirai gelap dan aroma wangi minyak terapi itu.

SUASANANYA tidak ubah seperti di Hatyai, Thailand. Bagi sesiapa yang pernah melancong ke sana, sudah pasti mengetahui apakah sebenarnya yang digambarkan oleh penulis pada ketika itu.

Bezanya cuma lokasi tersebut bukannya di Thailand tetapi di ibu kota Kuala Lumpur.

Terdapat berpuluh-puluh rumah urut di Bukit Bintang, membuatkan pengusaha melakukan pelbagai cara untuk menarik para pelanggan.

Ada menunjukkan album gambar wanita cantik yang boleh ditempah untuk mengurut serta senarai urutan eksotik yang tidak terfikir oleh akal fikiran bagi yang tidak mengetahui perkara ini.

Dari mandi kucing, badan ke badan, urutan tilam air, urutan gunung berapi, urutan berpusing dan bermacam-macam jenis urutan lagi ditawarkan di kawasan itu.

Kalau korang hendak merasa pengalaman sebegini,aku boleh tunjukkan apa itu Hatyai di malaysia ini.
Ibu kota malaysia ini terlalu kecil,jika dibandingkan dengan Ibu kota negara-negara lain,tetapi tempat-tempat sebegini terlalu banyak jika dibandingkan dengan negara lain.

wasalam joyiman

2 ulasan:

 1. bukan setakat di bukit bintang..di kawasan tak berbukit pun banyak laa..ni
  disebalik nama pusat urut..

  BalasPadam
 2. saudara joyiman...
  bukit bintang sudah sedia maklum.. di pekan sekecil sungai besar ni pun ada menyediakan perkhidmatan begitu..siap boleh buat projek guna van bergerak lagi..tanah yg kita pijak ini semakin jijik dan bernanah.. betullah kata pepatah cina..busuk di kepala maka membusuklah sehingga ke ekornya..

  saudara joyiman.. kalau tidak keberatan, boleh tak berikan no tel saudara..manalah tahu, jika terlepas ke KL boleh kita berjumpa..ni no saya: 013-3262624

  BalasPadam

Letakkan komen anda disini.Segala komen adalah dihargai.
Terima Kasih

Aku Dan Teksi © Template Design by joyiman | Publisher : Free Templates for blog| © Best View With Google Chrome