//]]> //]]> //]]>

Sila masukkan alamat email jika ingin Artikel terkini dihantar terus ke email anda:

qrcode

Sekiranya artikel-artikel di blog ini berguna,Sudi-sudilah share dengan kawan-kawan yang lain,gunakan facebook,twitter atau google plus.
dari

admin blog:

joyiman

teksi
TAXI SERVICE 24 Hours From:
KUALA LUMPUR,AMPANG,
GOMBAK,SELAYANG,RAWANG,
KEPONG,SG BULUH
PETALING JAYA, DAMANSARA
SUBANG JAYA, SHAH ALAM.
TO
KLIA Airport & Outstation
email to :
taxiklia@yahoo.com.my
with big luggages and credit card accept
http://www.taxiklia.net
Home » » Contest untuk backlink

Contest untuk backlink

Dalam ingin menambahkan ilmu berblog,aku pun membuat blogwalking,godek sana godek sini
dan berbagai cerita yang diperolehi.

Sejak akhir-akhir ini,banyak blog yang menganjurkan berbagai "Contest",berbagai cerita tentang contest ditemui,untuk masuk bloglist pun anjurkan contest.



Ada berbagai hadiah untuk dimenanggi kepada sesiapa yang menang contest.
Dari kad tambah nilai dengan rm30,nak bagi hadih rm50 hingga rm100 dan ada juga nakbagi hadiah HP untuk sesiapa yang berjaya didalam contest.

Banyak juga para blogger berebut-rebut untuk join contest sebegini,tampa mengatauhi maksud sebenar blog yang menganjurkan contest tersebut.

19 january lalu googel ada update PRnya,tetapi hanyalah MINOR update,belum update sebenarnya,kini sudah dibulan mac,kemungkinan googel akan update PRnya sekali lagi(googel selalunya akan update 3 bulan sekali)lihat N3ku yang lalu bahawa googel bukan update sepenuhnya sebenarnya-googel-belum-update-pagerank.

Disinilah penganjur contest mengambil kesempatan mendapatkan seberapa banyak backlink untuk menaikan PR blognya,kerana syarat-syarat yang dikenakan korang harus meletakan banner,menjadi follower dan berikan backlink didalam N3 korang.

Apakah berbaloi korang join contest sebegini?
Pada pendapat aku,rasanya tidak berbaloi,tetapi terpulanglah kepada hak masing-masing aku hanyalah meluahkan pendapat ku sahaja,kerana masih banyak lagi blog yang menganjurkan contest memberikan hadiah yang hebat-hebat seperti Apple ipad2 yang menjadi idaman banyak para blogger.Berapa harga Apple ipad,sudah tentu korangpun tahu,mesti jejak ribu-ribu.Apakah berbaloi? Lu fikirlah sendiri...dalam join contest untuk backlink ini.


wasalam:joyiman

5 ulasan:

  1. tu la pasal, da join beberapa GA contest, tapi senyap aje takde pape pun keputusannya..da lah kena 'paksa' jadi follower blog dia. rasa tertipu pon ada..

    BalasPadam
  2. sahabatku joyiman.. saya sendiri pernah mencuba utk ikut apa yg dinamakan contest tu.. pertama yg meminta menulis sinopsis cerpen, katanya, sinopsis yg berjaya akan dijadikan cerpen/novel.. saya terpilih.. tp...sepi tanpa berita.. kemudian org rumah suruh masuk segmen nama blog yg pelik.. tiada respon..hahaha.. lalu saya buat kesimpulan.. saya/kami hanya diperalatkan utk menjana traffic empunya blog.. kadang2 saya lihat terlalu byk segmen dan contest yg amat 'melucukan'???.. tak mungkin saya ikuti lagi.. dulu sekadar mencuba utk tahu.. saya simpulkan, ramai yang diperalat dan suka berhibur atau main2 semata..kita mmg sentiasa diperbodoh..dan rela !

    BalasPadam
  3. TK ada join jg kontes, tp slalunya yg TK minat sj, mksudnya yg punya kenangan/pengertian pd diri TK.. x smpai 10 pun lg.. hehe..
    tp skrg ni tngok melambak la pulak, mcm2 jenis ada..
    tp TK percaya kebanyakn yg anjur tu mmg bermotif mahukan backlink.. klau x, x kn suruh kita follow dan tampal banner ia kn??

    BalasPadam
  4. @leyzajamilGA contest ini boleh kita join,tapi kena tengok bagai mana sesuatu blog itu,kalau PRnya 5 keatas saya pun nak join

    BalasPadam
  5. @a.samad jaafarada blog-blog yang bagus menganjurkan contest ini,di tambah dengan hadiah2 yang hebat kerana mereka blog hebat. Skg.banyak yg mengambil kesempatan tampa memberikan hadiah yg di janjikan.

    BalasPadam

Letakkan komen anda disini.Segala komen adalah dihargai.
Terima Kasih

Aku Dan Teksi © Template Design by joyiman | Publisher : Free Templates for blog| © Best View With Google Chrome