//]]> //]]> //]]>

Sila masukkan alamat email jika ingin Artikel terkini dihantar terus ke email anda:

qrcode

Sekiranya artikel-artikel di blog ini berguna,Sudi-sudilah share dengan kawan-kawan yang lain,gunakan facebook,twitter atau google plus.
dari

admin blog:

joyiman

teksi
TAXI SERVICE 24 Hours From:
KUALA LUMPUR,AMPANG,
GOMBAK,SELAYANG,RAWANG,
KEPONG,SG BULUH
PETALING JAYA, DAMANSARA
SUBANG JAYA, SHAH ALAM.
TO
KLIA Airport & Outstation
email to :
taxiklia@yahoo.com.my
with big luggages and credit card accept
http://www.taxiklia.net
Home » » Antara ShoutMix,Cbox dan ShoutBox

Antara ShoutMix,Cbox dan ShoutBox


Ada pengunjung blog ini merasa hairan,sebab aku selalu sangat menukar ShoutMix ke Cbox kemudian tukar lagi ke ShoutBox.dan tukar lagi dan lagi.

Aku berbuat demiakian untuk mencari di antara kesemuanya yang mana selamat di gunakan.ShoutMix dan Cbox
memang cantik di gunakan berbanding ShoutBox tetapi ShoutBox lebih selamat di gunakan kerana aman sikit dari ganguan.Lihat Cbox blog ini atau  ShoutMix di blog korang,semestinya penuh dengan orang yang meningalkan link,seolah-olah mereka telah melawat blog kita,yang sebenarnya TIDAK.

Setelah satu WEB/Blog memperkenalkan Software untuk para Blogger yang malas untuk jenjalan keBlog lain,tapi boleh meningalkan link di blog oranh lain.

Cara yang di tawarkan,dengan kita hendaklah menjadi rakan/mendaftar di blog tersebut,sesudah itu kita hanya perlu menulis/tinggalkan link di satu blog sahaja dan Software tersebut akan berkerja untuk kita pergi ke beribu blog yang ada memasang ShoutMix atau Cbox.

Ini salah satu cara mereka berburu traffic dengan mudah untuk blog masing-masing.
Satu lagi caranya,mereka akan mengambil code widget ShoutMix atau Cbox kita dan kumpulkan pada satu tempat sehingga ratusan dan apabila hendak mengunakan hanya tulis/link sahaja tampa pergi keblog kita.
Tetapi cara ini tidak menjadi kalau sesuatu ShoutMix atau Cbox itu telah di kunci(untuk kunci pergi ke setting shoutmix kita) berbanding pengunaan Softeware yang boleh tembus walaupun di kunci.

Kepada mereka yang tidak tahu tentang pengunaan(penipuan) ini atau para blogger baru,tentu merasa gembira kalau ShoutMix/Cbox sentiasa ramai dengan pengunjung yang meningalkan link mereka walahal mereka tidak pernah pun menjenguk blog kita.

Di sini pengunaan ShoutBox lebih selamat kerana kedua-dua trik ini tidak menjadi kalau kita mengunakanya.
Memandangkan ShoutBox tidak menarik maka ramai yang tidak mengunakanya.

Aku mengunakan Cbox semula tetapi menapis pengunjung dengan pengunaan Tool Referrer(aku boleh membezakan pengunjug sah atau tidak dengan permarhatian shaja ketepatan sekitar 70%)

Jika korang hendak mengunakan tool referrer klik sini.Tool referrer boleh memberitahu dari mana pengunjung datang.Kalau tool referrer tidak menunjukan pengunjung datang tetapi di ShoutMix/Cbox penuh pengunjung SAH pengunjung hantu telah datang ke blog kita.

Wasalam.joy
Aku Dan Teksi © Template Design by joyiman | Publisher : Free Templates for blog| © Best View With Google Chrome