//]]> //]]> //]]>

Sila masukkan alamat email jika ingin Artikel terkini dihantar terus ke email anda:

qrcode

Sekiranya artikel-artikel di blog ini berguna,Sudi-sudilah share dengan kawan-kawan yang lain,gunakan facebook,twitter atau google plus.
dari

admin blog:

joyiman

teksi
TAXI SERVICE 24 Hours From:
KUALA LUMPUR,AMPANG,
GOMBAK,SELAYANG,RAWANG,
KEPONG,SG BULUH
PETALING JAYA, DAMANSARA
SUBANG JAYA, SHAH ALAM.
TO
KLIA Airport & Outstation
email to :
taxiklia@yahoo.com.my
with big luggages and credit card accept
http://www.taxiklia.net

Dapatkan Meta Tag Yahoo


Dapatkan Meta Tag Yahoo


Banyak blogger mengunakan enjin carian Google dan tak kurang juga dengan Yahoo.
Apakah kita sedar bagai mana pengunjung blog kita datang,adakah melalui blogwalking atau hasil enjin carian.

Cuba korang uji kekuatan blog korang di enjin carian Google ataupun Yahoo,dengan menaip Tajuk blog korang dipencarian bar,sebagai contoh Aku Dan Teksi jika ada diGoogle bagaimana pula diYahoo.Uji lagi dengan Nama korang pulak,sebagai contoh "Joyiman",begitu juga dengan "tajuk Artikel" korang,kalau ada allhamdulilah jika tiada ini caranya Dapatkan Meta Tag Yahoo.

Ranking blog Umum

Ranking blog Umum

Buat pertama kali TRO mengeluarkan ranking blog-blog Umum yang paling ramai dilayari di Malaysia. Sebenarnya banyak lagi blog-blog Umum yang masih belum disusun oleh TRO dan ianya akan dilakukan secara berperingkat. Bagi blog-blog yang tiada dalam senaraian di TRO, anda bolehlah menghantar url-url blog anda kepada kami untuk ranking yang akan datang.

Pesanan dari TRO buat para blogger Malaysia semua,jika merasakan blog anda layak untuk masuk Topranking sila hantar URL blog anda ke pihak TRO di http://topranking100.blogspot.com

Header blog


Salam dari blog Aku dan teksi buat pembaca semua.
Semalam aku telah dihadiahkan gambar header oleh seorang blogger bernama Ammar.
Dia suka membuat gambar header blog,kepada sesiapa yang meminta bantuannya.

Ranking Blog Pro Barisan Nasional

Ranking Blog Pro Barisan Nasional

Setelah lama terlantar sakit di WAD googel,kini Top Rangking kembali lagi mengeluarkan Rangking blog dengan berwajah baru dan alamat baru juga http://topranking100.blogspot.com.

Kali ini TRO telah mengeluarkan Rangking Blog Pro Barisan Nasional.
Nampaknya banyak juga perubahan yang terjadi.

Dapatkan meta tag google


Dapatkan meta tag google


Site verification using a meta tag 
This is the best option if you use the content system such as Blogger. Webmaster Tools provides the meta tag in XHTML syntax, but you can convert it to HTML; both can be used.

Mala'un dalam masyarakat Melayu


POKOK SENA, 23 Mac (TakBernama) - Adakah benar sesetengah mala'un dalam masyarakat Melayu itu tak kesah langsung tentang kesusahan dan kerugian orang lain? Dalam masyarakat Melayu kita, yang mana dahulunya diakui mempunyai sifat lemah-lembut dan berbudi-pekerti, sekarang ini ramai yang dah berubah macam lanun di daratan dan sudah banyak yang berperangai macam cacing kerawit?

Cara memasang meta tag alexa

Cara memasang meta tag alexa

<head>
<meta content='Letak,keyword,anda,disini ' name='keywords'/>
<meta content='Letak,keterangan blog anda disini' name='description'/>
<meta content='6xABRO6zjBKyDkc3YTa4s9ENkm0' name='alexaVerifyID'/>

Banyak blogger ada meletakan meta tag diblog mereka,ini juga banyak dibahaskan diblog-blog tutoril
tetapi tidak banyak yang membahaskan tentang meta tag alexa,lihat link berwarna hijau di atas.

Hatyai di malaysia


Hatyai di malaysia


Membaca berita-berita semasa di akhbar aku tertarik dengan tajuk Bukit Bintang seperti Hatyai.
Terkejut,mungkin orang-orang dari luar kuala lumpur terkejut dengan berita itu,tapi bagi aku,itu cerita-cerita biasa bagi aku.Tanya semua pemandu teksi di kuala lumpur ini,rasa semuanya mengatauhi tempat-tempat sebegini.

Pormosi Perkhidmatan


Salam semua pembaca Blog Aku dan Teksi.

Top Rangking Online akan beroperasi semula


Blog Top Rangking Online.net yang telah diserang,(lihat N3 serangan top-rangking-online-kena-attack.)kini telah bertukar URL di http://topranking100.blogspot.com,akan beroperasi semual dan akan mengeluarkan Rangking blog.Itu pesanan dari blog Gerakan Anti Najib/Rosmah yang ku terima diruang koment.

Cara berhenti jadi follower blog

Cara berhenti jadi follower blog


Ini kisah semalam Ahad 13 Mac, blog Aku dan Teksi telah di serang malware semasa aku  membukanya.Amaran mengatakan blogger.com aku masih ada bersangkutpaut dengan Toprangkingonline.net.

Aku terpaksa mencari jalan bagai mana blog Aku dan Teksi ini hendak dibuka, sambil memikirkan bahagian mana lagi yang masih menyimpan URL Toprangkingonline.net.
Kepada yang belum tahu kisah ini boleh baca sini  top-rangking-online-kena-attack.

Blog Copy paste atau CPP

Blog Copy paste atau  CPP


Copy paste,banyak blogger takut dengan perkataan itu,sehingga ada yang memasang berbagai script anti copy paste(Disable right click)),aku ada menulis tentang copy paste ini,lihat N3 ku yang lalu copy-paste-dengan-tynt atau ini copy-paste-kenapa-mesti-takut.

Kalau anda seorang blogger Copy paste atau CPP,mungkin tidak dapat mengatauhi sesebuah blog itu sudah ditanam dengan berbagai script atau juga mengalami kesukaran untuk membuka blog yang memasang script Disable right click boleh lihat disini cara-buka-blog-yang-memasang-script right klik.

Rangking blog Pro BN

Rangking blog Pro BN


Top Rangking Online telah terlambat mengeluarkan ranking blog akibat diserang,lihat N3 ku top-rangking-online-kena-attack maka hari ini ranking blog dikeluarkan di Top Ranking Online 2

Nampaknya banyak perubahan rangking telah melanda blog-blog Pro BN
Nampaknya Gerakan Anti PKR mempertahankan kedudukan No:1nya.
Mungkin kerana ia telah menggabungkan dua parti yaitu Gerakan dan PKR,dimana persamaannya adalah parti berbilang kaum yang mana Gerakan didokong kaum cina dan PKR didokong kaum Melayu atau parti Gerakan anti parti PKR(cina anti melayu)berlainan dengan blog aku dan teksi,kalau tak Gerak maka tak Makan.

Top Rangking Online kena attack

Semalam blog aku dan teksi telah disingahi Malware,aku terkejut kerana aku sentiasa berjaga-jaga tentang hal-hal sebegini.Setelah diselidik maka punca itu pun dijumpai,Top Rangking Online kena attack maka kubuang Top Rangking Online dari senarai bloglist "aku dan teksi" ini.

Alhamdulilah,segalanya selamat.
Tengah hari tadi aku hubunggi admin blog TRO mengapa semua ini terjadi.
Maka banyaklah perkara-perkara yang dibualkan dari blog hingga ke Alexa.

Copy paste dengan tynt

copy paste dengan tynt


Jika didalam artikel ku yang bertajuk copy-paste-kenapa-mesti-takut mengunakan script untuk diselitkan di setiap perengan artikel kita,yang sebenarnya banyak lagi cara untuk kita mengatauhi perkara copy paste ini.

Tynt.com telah meyediakan script secara auto sekiranya artikel kita di copy paste.
Pengunaan tynt ini lebih sempurna jika di bandingkan dengan teknik trackback kerana ia meliputi keseluruhan blog kita.

Contest untuk backlink

Dalam ingin menambahkan ilmu berblog,aku pun membuat blogwalking,godek sana godek sini
dan berbagai cerita yang diperolehi.

Sejak akhir-akhir ini,banyak blog yang menganjurkan berbagai "Contest",berbagai cerita tentang contest ditemui,untuk masuk bloglist pun anjurkan contest.

Copy Paste kenapa mesti takut.

copy paste

Salam semua pembaca blog aku dan teksi,
Cuaca malam ini panas sebagai mana panas di Kerdau dan Marlimau.
Sungguh payah hendak melelapkan mata dek cuaca yang berbahang di siang tadi,lebih baik aku update blog aku dan teksi ini..

"Trackback" pernah dengar perkataan ini?
Inilah trick yang selalu aku gunakan semasa menulis artikel.
Banyak blogger sangat takut,kalau-kalau N3 mereka di Copy Paste sehinga memasang script Disable right click
sehingga menambah berat blog semasa loding dan tiada gunanya memasang script tersebuat kerana ia masih boleh di buka,lihat artikel ku dahulu cara-buka-blog-yang-memasang-Disable right click

Lagi cara mempercepatkan loding blog

Salam semua pembaca Blog Aku dan teksi,Sudah seminggu aku tidak update blog disebabkan oleh kesibukkan aku berkerja,terasa rindu pula kepada kenkawan blog.

Dikesempatan yang terluang ini aku cuba,membuka blog yang sudah seminggu kutinggalkan,di ruang koment ada pertanyaan dari kenkawan blog,dan dari e-mel juga ada banyak pertanyaan.Aku akan cuba menjawap melalui N3 di blog ini satu persatu,insaalah.

Aku Dan Teksi © Template Design by joyiman | Publisher : Free Templates for blog| © Best View With Google Chrome