//]]> //]]> //]]>

Sila masukkan alamat email jika ingin Artikel terkini dihantar terus ke email anda:

qrcode

Sekiranya artikel-artikel di blog ini berguna,Sudi-sudilah share dengan kawan-kawan yang lain,gunakan facebook,twitter atau google plus.
dari

admin blog:

joyiman

teksi
TAXI SERVICE 24 Hours From:
KUALA LUMPUR,AMPANG,
GOMBAK,SELAYANG,RAWANG,
KEPONG,SG BULUH
PETALING JAYA, DAMANSARA
SUBANG JAYA, SHAH ALAM.
TO
KLIA Airport & Outstation
email to :
taxiklia@yahoo.com.my
with big luggages and credit card accept
http://mytaxiklia.blogspot.my

Memindah milik code-code Javascript



Sebagai mana N3 saya yang sebelumnya untuk meringankan blog dengan script menolak gambar dari diindek oleh googelbot.Mungkin ada yang masih tidak tahu cara pemasangan meta tag tersebut.

Untuk memasangnya korang harus meletakan di bawah code ini.
<b:include data='blog' name='all-head-content'/>

Satulagi cara agar blog kita menjadi ringan semasa proses loding adalah dengan cara memindah milik code-code Javascript yang kita gunakan menjadi milik blog kita sepenuhnya.

Cara meringankan blog

Untuk meningkatkan kunjungan,sesebuah blog itu haruslah ringan semasa proses loading(senang di buka)
Ada sesetengah blog terlalu lama/berat untuk di buka sehingga memakan masa ini membuatkan para pengunjung/pembaca akan meningalkan blog kita.

Ada juga blog yang berat/lama untuk di buka ini mempunyai 'kunjungan' yang ramai,malah ada para pembaca yang setia menunggu sehingga proses loadingnya selesai.
Ini di sebabkan blog-blog tersebut,mempunyai Artikel yang menarik, minat orang untuk membacanya.
Kebanyakan blog-blog sebegini berkonsepkan politik

Ranking Blog Paling Berpengaruh di Top Rangking Online

Top Rangking



Ranking Blog Paling Berpengaruh Di Malaysia sudah di keluarkan.
Nampaknya banyak kejutan kali ini dimana,blog-blog kepunyaan penulis yang hebat telah turun anak tangga dan ada juga telah terkeluar dari senarai.

Nampaknya Angin perubahan sedang melanda pembaca-pembaca di malaysia,dengan blog-blog kepunyaan penulis baru memasuki senarai Ranking.Mungkin pembaca Malaysia,mengginkan idea-idea baru yang di bawa oleh penulis-penulis muda.

Award dan banner untuk mencuri

Dalam dunia blogging,para blogger semestinya mengginkan blog mereka di kunjungi ramai pembaca.
Jadi bermacam-macam cara di lakukan untuk menarik minat pengunjung ini.

Ramai pengunjung,ertinya popular
Ramai pengunjung ertinya,duit melimpa ruah,bagi yang berblog untuk duit.
Aku berblog hanya sekadar meluahkan pendapat dan pandangan ku sahaja, baca kisah ku ini Tentang aku dan blog ini

Semenjak dua menjak ini,heboh di perkatakan tentang kecurian traffic,di mana ada para blogger mencuri traffic dari para blogger yang lain,setelah dulu kita di hebohkan dengan Auto blogwalking.Baca pasal auto blogwaking Percuma downlod auto blogwalking

Cara buka blog yang memasang script Disable right click

Salam semua pembaca blog aku dan teksi.
Aku sebenarnya tidak mahu berkongsi tentang bagai mana hendak copy paste di blog yang suda meletakan tool klik kanan ini,tetapi disebabkan ada blog yang memperlecehkan aku,mengapa aku membenarkan korang semua copy paste di blog ini dan mencabar untuk mengambil N3 di blog dia yang memasang Disable right click.

Minah hitam

Awang hitam dan minah hitam atau orang-orang dari rantau afrika memang ramai kat KL.Kawasan diorang tinggal kat kepong,damansara,ampang dan ceras.
Diorang masuk malaysia mengunakan PAS pelajar tapi banyak yg tak belajar pun bila aku tanya.

Aku heran juga dengan Awang hitam ni,sebab boleh hidup mewah kat sini jika di bandingkan dengan tempat asal diorang.Disini diorang duduk menyewa kondo-kondo bertaraf 3bintang.Mana diorang dapat duit?

Terindex di Google dengan Cepat

broken

Paling tidak disedari pemilik blog adalah soal Broken Link, broken link juga mempengaruhi blog kita Terindex di Google dengan cepat . Semakin banyak broken link di blog kita, maka semakin lama pula search engine mengindeks  halaman blog kita. kalau sedikit  broken link,Googlebot  akan semakin mudah merayap di dalam blog kita, broken link juga wujud pada komen pengunjung yang mana tidak kemaskinikan profail masing masing pada blog.

Blog Paling Berpengaruh Di Malaysia

Top Ranking Online Malaysia

Mungkin ramai blogger malaysia tidak begitu mengenali Blog http://www.toprankingonline.net,tapi bagi blog-blog politik ia tidak asing lagi bagi mereka,baik blog politik yang PRO Pakataan atau PRO kerajaan.

Pengguna harus bijak

SABAN hari kita disogok dengan rungutan dan luahan tidak puas hati terhadap perkhidmatan teksi atau lebih tepat sikap pemandu teksi di Kuala Lumpur. Pelbagai gelaran diberikan menggambarkan kemarahan yang meluap-luap.

Googel Analytics untuk mengetahui pengunjung blog kita



Salam semua,
Dalam berblogwalking sudah tentu kita dapat melihat,kebanyakan blog memasang script widgeo,Hit counters dan yang paling banyak dah tentu feedjit.

Mungkin sesetengah blog yang memasangnya untuk memantau pengunjung blog,melihat seberapa ramai orang yang mengunjungi blog mereka atau sesetengahnya sekadar ikutan,blog lain memasang kita pun ikut memasangnya.

Cara cek blog sama ada menggandungi virus



Salam semua,
nampaknya blog aku dan teksi ni dah lari dari tajuknya,yang mana ia berkisah tentang penggalaman seharian semasa membawa teksi.
Tiada kisah-kisah menarik nak di kongsi bersama kerana aku tak berapa pandai nak mengarangnya.

Aku Dan Teksi © Template Design by joyiman | Publisher : Free Templates for blog| © Best View With Google Chrome