//]]> //]]> //]]>

Sila masukkan alamat email jika ingin Artikel terkini dihantar terus ke email anda:

qrcode

Sekiranya artikel-artikel di blog ini berguna,Sudi-sudilah share dengan kawan-kawan yang lain,gunakan facebook,twitter atau google plus.
dari

admin blog:

joyiman

Home » » Orang umno dan dangdut

Orang umno dan dangdut

                                                       

Semasa jalan-jalan membawa teksi di dalam googel untuk mencari pot parking untuk menunaikan kewajipan kepada sang pencipta aku terhalang oleh Blog ini sebentar.Mari kita lihat apa yang ada di dalam blog ini .lydiausm72.blogspot

Ooooo...cerita orang umno pergi dangdut rupanya.....

                                                       
 Mari ikut cerita aku ini..............      
                                        
Sepanjang pengalaman aku membawa teksi,saban tahun perkara sebagini sudah menjadi lumrah kehidupan perwakilan umno.Lihat sahaja kelab dangdut yang bersepah kat Chokit tu,pasti penuh saban malam dengan perwakilan umno semasa persidangan umno.Kadang-kadang aku naik menyampah  membawa mereka untuk mencari kelab-kelab dandut ini
                                                       
Berada di dalam dangdut dah tentu kita akan minum,takan kita akan minum kopi O kot,mana ada jual,kat kedai mamak adalah,kita kena minum yang ini.....
                                                     

                                                 

Ini di ketahui ketika mengambil mereka pulang ke hotel penginapan,bau mulut masing-masing tuhan sahaja yang tahu,kalau minum kopi O takan mulut bau macam ni dan mabuk ya tak...

Tapi kalau dah berdangdut apatah lagi dangdut yang estrem di tambah dengan mabuk-mabuk sikit badan akan jadi macam ni.........    
                                                
                                                
                                                
                                                
Bila badan dah jadi macam ni mereka akan menjadi lelaki paling romantik sekali di dalam dunia,sudah tentu mereka akan mencari puteri umno(GRO) untuk memujuk rayu...(walau di dalam teksi mereka akan memujuk rayu GRO yang tujuan asal hanya hendak menghantar mereka balik sahaja)

                                               
Ada sesetengahnya si puteri termakan pujukan lalu mengikut si pemimpin pembela bangsa dan ugama ini ke hotel penginapan.Di dalam hotel apa terjadi aku pun tak tahu,kalau dalam teksi aku taula....tapi takan kucing nak tengok aje ikan mengelitik di depan mata....

Mungkin ada pertarungan silat cakaran harimau berlaku.......hanya Allah sahaja yang tahu.....dan mereka-mereka itu.
                                                
Setelah melihat ini baru kita tahu,bahawa memang ada pertarungan cakaran harimau telah berlaku....
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                               

                                               
Hek.... heh......yang satu ini tidak ada kena mengena dalam ini cerita....asal kau sesat kat sini...he..he.....
Subahhannaallaah....tergamak mereka- mereka itu membuang bayi........

Tapi sekarang,pemuda harapan bangsa dan pejuang ugama dengan sang puteri tidak perlu risau sebab kita ada menteri yang bertangung jawab......
                                          
                                               
Ketua menteri Melaka Datuk Seri Mohd Ali Rustam telah membuka sekolah termangandung untuk sang puteri yang mengandung tanpa sengaja.
                                                 
Tahun hadapan kalau di panjangkan umur dan saya masih lagi membawa teksi,kita boleh ulangi lagi cerita yang sama,kerana inilah ceritanya selama saya membawa teksi sejak berbelas tahun dahulu.

Wassaalam,renungkanlah bersama wahai pemuda pejuang bangsa dan pembela ugama bersama sang puteri benteng pertahanan negara,haruskah kita ulangi lagi cerita yang sama saban tahun?

9 ulasan:

  1. pergh..hebat hebat pemimpin kita ye..islam 1 mesia..hikhikhik..

    BalasPadam
  2. salam, mcmmn nak pimpin orang lain, diri sendiri kaki maksiat, takut nanti bala turun, tp yg kena kita semua...jadi apa nak buat...tepuk dada tanya iman.

    BalasPadam
  3. Banyak lagi kisah2 mereka ini,yg tak dpt di siarkan,biar menjadi rasia pemandu2 teksi kat KL ni....Takut woooo nanti kena saman

    BalasPadam
  4. huhu...cmne tibe2 ada gmbr baby gajah lak?

    BalasPadam
  5. itu anak gajah sesat,tidak ada kenamegena dlm ini gambar

    BalasPadam
  6. good article :)takot dengan dunia sekarang..

    BalasPadam
  7. yg ni baru tahu.. hurmm.. mmg mcm ni la akhir zaman.. yg berada dilandasan betul mereka perkotak katikkan.. yg salah semuanya benar belaka..

    BalasPadam

Letakkan komen anda disini.Segala komen adalah dihargai.
Terima Kasih

Related Posts with Thumbnails
Aku Dan Teksi © Template Design by joyiman | Publisher : Free Templates for blog| © Best View With Google Chrome