//]]> //]]> //]]>

Sila masukkan alamat email jika ingin Artikel terkini dihantar terus ke email anda:

qrcode

Sekiranya artikel-artikel di blog ini berguna,Sudi-sudilah share dengan kawan-kawan yang lain,gunakan facebook,twitter atau google plus.
dari

admin blog:

joyiman

teksi
TAXI SERVICE 24 Hours From:
KUALA LUMPUR,AMPANG,
GOMBAK,SELAYANG,RAWANG,
KEPONG,SG BULUH
PETALING JAYA, DAMANSARA
SUBANG JAYA, SHAH ALAM.
TO
KLIA Airport & Outstation
email to :
taxiklia@yahoo.com.my
with big luggages and credit card accept
http://mytaxiklia.blogspot.my

Teksi Bermeter,Teksi Berkupon dan Sistem Kaunter


N3 ini aku minum kopi 'O' kaw-kaw dari blog sahabat di putrajaya tentang pengunaan teksi berkupon.
Walaupun berlainan pendapat tetapi kami masih di landasan yang sama,sebagai pemandu teksi.
Bagi ku teksi berkupon,sepatutnya di hapuskan sama sekali kerana kita di wajibkan memakai meter.
Teksi berkupon juga menekan para penguna dan pemandu sekali.Bagi penguna kupon sangat mahal jika di bandingkan dengan pengunaan meter.Bagi pemandu pula,ia di pergunakan oleh pemilik syarikat kaunter untuk mengaut keuntungan dengan mudah kerana 10% pendapatan pemandu akan di potong semasa menukar kupon kepada wang tunai.

Baca seterusnya N3 sahabat yg linknya di sini

Beberapa minggu yang lepas saya bersama beberapa pengusaha teksi berkupon dijemput menghadiri satu mesyuarat di Ibu pejabat LPKP mengenai cadangan LPKP untuk menukar sistem teksi berkupon kepada sistem “kaunter teksi”.

Berdasarkan pemahaman saya dari taklimat yang disampaikan pegawai LPKP, Sistem Kaunter Teksi bermaksud satu pengurusan teksi yang diselenggarakan oleh satu kaunter pengurusan bagi memastikan pelanggan mendapat perkhidmatan teksi yang lebih murah iaitu dengan menggunakan meter selain mematuhi peraturan yang ditetapkan.

LPKP memaklumkan bahawa sistem teksi berkupon bagi sesetengah destinasi mendapat aduan dari pelanggan kerana terlalu mahal. Walau pun demikian, isu terbesarnya ialah kadar tambang bagi sistem kupon terlalu sukar di gazet kan kerana sukarnya menetapkan garis panduan harga bagi sesuatu destinasi berikutan jarak dan masa perjalanan adalah bergantung pada keadaan jalan raya pada waktu perjalanan tersebut dibuat.

Oleh yang demikian, LPKP mencadangkan sistem kupon ini ditukarkan kepada penggunaan meter sepenuhnya. Kaunter pengurusan dibenarkan pula mengenakan caj sebanyak RM2.00 bagi setiap trip kepada penumpang yang menggunakan teksi di kaunter tersebut.
Harapan LPKP, dengan penggunaan sistem ini, pengguna akan lebih berpuas hati terhadap tambang yang dikenakan kerana ia adalah berdasarkan meter. Di samping itu, LPKP telah pun menggazet kan kadar surcaj RM2.00 ini.

Dari sudut perundangan, kelihatan cadangan baru LPKP ini adalah lebih baik, namun demikian, berdasarkan realiti, timbul beberapa persoalan di fikiran saya yang antaranya;-

Dengan perubahan sistem kupon kepada sistem kaunter teksi dengan surcaj RM2.00 ini;-


Adakah penumpang akan bersetuju untuk membayar surcaj RM2.00 ini sedang mereka masih belum yakin kepada pemandu sama ada mereka akan menggunakan laluan paling dekat?
Adakah penumpang bersetuju bayar RM2.00 walhal mereka masih khuatir kalau-kalau meter teksi yang dinaiki telah diubahsuai menjadi laju?
Apakah pengurusan “kaunter teksi” boleh memastikan pemandu menggunakan laluan meter teksi yang betul selepas menerima bayaran RM2.00 bagi setiap trip tersebut?

Tanpa ingin menyanggah pendapat LPKP, saya berpendapat, buat masa ini, sistem teksi berkupon adalah yang terbaik kerana;-

Penumpang telah mengetahui satu harga yang tetap untuk sampai ke sesuatu destinasi,
Pemandu tidak akan mencari jalan jauh atau berpusing-pusing 2-3 pusingan untuk sampai ke sesuatu destinasi kerana kadar bayaran adalah sama,
Penumpang tidak perlu risau dengan meter roket lagi, dan
Pemandu juga tidak perlu lagi berasa sangsi dengan penumpang yang menganggap mereka menipu walhal hanya sebahagian pemandu yang sedemikian.

Saya akui bahawa sistem terbaik bagi perkhidmatan teksi ini adalah dengan menggunakan meter sepenuhnya. Namun, apakah kita khususnya LPKP dapat menguatkuasakan dengan tegas penggunaan meter ini sehingga 98% pemandu teksi mematuhinya. Jika KPI ini dapat dicapai oleh LPKP atau SPAD yang menggantinya nanti, saya yakin persepsi masyarakat umum dan pelancong kepada perkhidmatan teksi di Malaysia akan berubah.

Jika pengurusan kaunter ini di teruskan apakah pembaca blog Aku dan teksi ini mahu membayar duit PAU sebanyak rm2 kepada syarikat kroni lpkp ini semasa hendak mengunakan perkhidamatan teksi?
Kalau syarikat pengurusan ini di miliki oleh persatuan atau koperasi pemandu teksi,aku sokong sangat kerana keuntungannya nanti akan di agih kepada pemandu balik.Tetapi kebanyakan kaunter ini di miliki oleh kroni-kroni lpkp sahaja.Apa modal  atau perkhidamatan yang mereka berikan kepada penguna dan  pemandu,hanya menyuruh pemandu teksi ini beratur dan meminta rm2 kepada orang ramai yang hendak menaiki teksi.


Cukup senang mencari duit kalau anda  menjadi kroni dan mendapatkan lesen untuk Pau duit orang ramai dan pemandu.


Apa pandangan pelancong ASING tentang perkhidamatan teksi di malaysia ini.Sudah tentu akan  memburukan lagi keadaan, yang sedia ada buruk di mata orang ramai.
Walaupun pengarah LPKP sudah bertukar orang,hal-hal yang sedemikian masih tidak dapat di tangani kerana konsep kroni di utamakan pemandu pi jahanamla.



Sekian dahulu Wasalam:joyiman

Penghargan kepada semua pengikut blog ini

Salam semua shabat
Nak cerita apa aku pun tak tahu,nak cerita tentang pengalaman seharian membawa teksi tiada yang menarik sekadar kisah yang sama sahaja.Nak tulis tentang kena tipu dah biasa kena tipu dengan penumpang,cam hari ini kena tipu lagi,tak banyak pun cuma RM17.40sen,cuma penat hantar dia,redah jem melekat2 lagi ,penat..penat.

Harini nak cerita tentang pengikut blog yang tidak di sangka-sangka,pengikut yang ke 84(tak ramai pun yang suka walau pun dah lama berblog al maklumlah pemandu Teksi)
Sebelum tu nak ucapkan berbanyak2 Terima kasih kepada yang telah sudi follow blog yang ntah apa-apa ntah ni.Penghargan korang semua kepada blog pemandu teksi cam aku ni memang ku hargainya.

Pengikut aku yang ke 84 ni,adalah teman seperjuangan semasa membawa teksi,tetapi di membawa teksi secara sambilan sahaja,perkerjaan sebenarnya adalah seorang Guru dan pakar komputer yang mengajar di kawasan Damansara ini.

Kepada cikgu Lan,Akhirnya jumpa juga blog ini ye...!Harap cikgu JANGAN beri tahu Ustat YA..!
Takut haru biru nanti,kena kutuk pulak ngan ustat..mampos aku...hehe..
Kepada kenkawan aku yang rajin baca blog aku ni,kalau nak negok blog cikgu Lan boleh klik di sini.

Kepada KudopRogon yang nak negok N3 aku,inilah yang sempat pun,ntah apa-apa ntak kan.(link KudopRogon di sini) Cikgu Lan fahamla kot apa makna kudopRogon ni,di org.sana.

Wasalam....

Antara ShoutMix,Cbox dan ShoutBox


Ada pengunjung blog ini merasa hairan,sebab aku selalu sangat menukar ShoutMix ke Cbox kemudian tukar lagi ke ShoutBox.dan tukar lagi dan lagi.

Aku berbuat demiakian untuk mencari di antara kesemuanya yang mana selamat di gunakan.ShoutMix dan Cbox
memang cantik di gunakan berbanding ShoutBox tetapi ShoutBox lebih selamat di gunakan kerana aman sikit dari ganguan.

Berita mengejutkan untuk rakyat malaysia

Berita mengejutkan untuk rakyat malaysia,dengan bebanan kehidupan sekarang,apabila di umumkan kenaikan barang keperluan,maka barang-barang lain juga akan turut naik.Aku bukan blog politik,tetapi memadangkan situasi terkini,aku ulas serba sedikit tentang politik.Jika kerajaan berterusan menekan rakyat,tidak mustahil ia akan menjadi pemeritahan terakhir,kerajaan sekarang kerana kebosanan rakyat melihat situasi yang sentiasa menekan,dalam soal kehidupan masa kini.

Harga petrol RON95, diesel, Petroleum Gas Cecair (LPG) dan gula naik mulai tengah malam ini. Ia berikutan keputusan kerajaan menyelaraskan kadar subsidi.

Petrol RON95, dinaikkan 5 sen menjadikan RM1.90 seliter.
Dua hari lalu, petrol RON 97 naik sebanyak 15 sen kepada RM2.30 seliter. Kenaikan itu berikutan perubahan harga pasaran yang diapungkan sejak Julai lalu.

Harga diesel turut naik 5 sen menjadikannya RM1.80 seliter manakala gas LPG juga naik 5 sen menjadikan harganya RM1.90 sekilogram.

Harga gula pula naik 20 sen menjadikan harganya RM2.10 sekilogram.

Semua harga baru berkuatkuasa pada jam 12.01 pagi esok. Ia didedahkan pada taklimat kepada editor di Putrajaya oleh Unit Pengurusan Prestasi dan Perlaksanaan (PEMANDU) .

Pengumuman rasmi mengenai kenaikan harga barangan tersebut dibuat malam ini.

Kali terakhir harga barangan meningkat adalah pada 15 Julai lalu. Ia membabitkan kenaikan 5-dalam-1. Barangan yang terjejas itu adalah dua gred petrol, diesel, gula dan gas.
azlan

Perkhidmatan teksi perlu perubahan

Sudah lama aku tak berblog,jenguk pun tidak kerana ke sibukan aku,harini aku cari juga kesempatan untuk ulas serba sedikit tentang tajuk di utusan di muka depan.

Kalau korang ada baca utusan mungkin sudah tahu ceritanya,sehingakan ada laman di FB yang mengutuk pemandu teksi di malaysia,khasnya kat KL ni.Sehingakan wartawan utusan menyamar turun padang,menjenguk para pemandu teksi di KL ni.

Apa yang di tulis adalah cerita-cerita basi bagi ku,tentang cerita teksi di indonesia dan malaysia,sudah ku ceritakan  dahulu,korang boleh cari di sini dan juga di sini Atau klik sini boleh juga cari di label untuk cerita selanjutnya.



BILA mahu pulih? Itu persoalan yang dilemparkan orang ramai apabila bercakap mengenai mutu perkhidmatan teksi di negara ini yang bukan sahaja menimbulkan rungutan dan rintihan warga tempatan malah pelancong asing.
Walaupun pelbagai usaha telah dilaksanakan oleh kerajaan untuk meningkatkan tahap perkhidmatan kenderaan awam itu, namun ia masih tidak berubah.

Syarikat dan pemandu teksi seperti enggan berubah dan bekerjasama demi meningkatkan mutu perkhidmatan mereka agar setanding dengan negara-negara maju.

Persoalannya tidakkah mereka berasa malu sedangkan negara seperti Indonesia sudah memiliki perkhidmatan teksi kelas pertama dan terbaik, justeru kenapa tidak di negara ini?

Ikuti siasatan wartawan unit khas Utusan Malaysia UMAVATHI RAMAYAH, AZRAI MOHAMMAD, MOHD. AMIRUL AFIQ MASTOR dan ROSALINDA MD. SAID serta jurugambar AMIN FARIJ HASAN dan HAFIZH KHOSMAT terhadap teksi di sekitar Kuala Lumpur sementara wakil Utusan Malaysia di Indonesia, BORHAN ABU SAMAH pula melakukannya di Jakarta.

Hasilnya, terdapat perbezaan ketara bagi perkhidmatan teksi antara kedua-dua bandar raya ini. Di Kuala Lumpur, mutu perkhidmatannya masih rendah berbanding di Jakarta yang cekap dan selesa .Utusan


Sebagai pemandu teksi(perkhidamatan awam) kami tertakluk dengan 5 kementerian.Apa perkerjaan lain di malaysia ini yang tertakluk dengan 5 kementerian? Jawapannya TIADA hanya kami Sahaja sebagai pemandu teksi.Lima kementerian yang menjaga kami tetapi semuanya hampeh....!

Kalau korang kenal wartawan-wartawan tersebut,boleh tak korang kenalkan kat aku supaya aku boleh jawab,mengapa pemandu teksi kat KL ni,tak berubah....

Penjenayah siber Malaysia menggodam rangkaian komputer Rizab Persekutuan Amerika Syarikat


Malaysia boleh,yang di tunjukan oleh Lin Mun Poo telah membawa padah,pada dirinya apabila telah menyalahgunakan bakat yang ada padanya,Korang bacala berita hari ini.

NEW YORK 19 NOV : Seorang penjenayah siber Malaysia dikatakan berjaya menggodam rangkaian komputer Rizab Persekutuan Amerika Syarikat dan mencuri hampir setengah juta nombor pemegang kad kredit dan debit, kata pejabat Peguam Negara di New York.

Lin Mun Poo, seorang warga negara Malaysia ditahan 21 Oktober lalu selepas memasuki Amerika Syarikat dihadapkan di mahkamah juri, semalam. Beliau dituduh atas kesalahan menggodam Bank Pusat Amerika di cawangan Cleveland, Ohio dalam beberapa serangan menggodam untuk mencuri lebih 400,000 nombor kad kredit.

Beliau juga didakwa kerana memecah beberapa sistem pertahanan komputer di negara itu.

Poo yang kini dalam tahanan untuk perbicaraan dikatakan amat cemerlang dalam kerjayanya di beberapa institusi kewangan, mengambil kontrak untuk mengukuhkan sistem pertahanan komputer, termasuk menjual dan memperdagangkan maklumat," kata pejabat Peguam Negara Amerika.

Pasukan perkhidmatan perisikan Amerika memberkas Poo yang berusia 32 tahun itu beberapa jam selepas tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa John F Kennedy di New York.

"Ejen perisikan merampas komputer bimbit Poo yang mengandungi ribuan data akaun kewangan dan maklumat peribadi yang dipercayai diperolehnya menerusi kegiatan penggodaman," katanya.

Ketua perkhidmatan perisikan Amerika, Brian Parr, berkata antara kegiatan Poo yang dikesan ialah memecah masuk sistem pertahanan kontraktor Pentagon yang 'mengandungi maklumat logistik ketenteraan yang amat sensitif'.- AFP 

AC Mizal :JAWABAN BODOH PASAL GELANG MAGNETIKNYA.

gelang

1) Gelang AC Mizal dibeli dengan harga AS$25 (RM78) tetapi dijual RM1,000


Apa yang dipaparkan di blog hanya gambar yang diubahsuai. Harga RM1,000 yang ditawarkan bukan sebab saya tamak, tetapi ia membabitkan pelbagai kos, antaranya kos kotak, operasi dan pemberian bonus. Malah, daripada RM1,000 itu, sebanyak RM500 diberi kepada ahli sebagai komisen.

2) Tiada Lesen Jualan Langsung

Dakwaan saya tiada lesen jualan langsung juga tidak benar. Lesen jualan langsung syarikat saya memang bukan di atas nama AC Konsortium tetapi anak syarikat AC Konsortium, Ilham Prestij Sdn Bhd. Lesen itu tergantung di pejabat saya. Untuk lebih jelas, saya tidak menjalankan perniagaan jualan langsung pemasaran berbilang tingkat (MLM) tetapi pemasaran satu tingkat (SLM). Lesen diberikan bermula dari 16 Mac 2010 hingga 15 Mac 2011.

3) Penjualan gelang AC Mizal di gedung Marks & Spencer, London

Saya tidak beri apa-apa kenyataan bahawa gelang saya dijual di gedung Marks & Spencer, London. Saya hanya kata akan dijual di gedung berkenaan. Ia masih dalam proses perbincangan sebelum menjadi kenyataan. Memang saya ada kata gelang saya dijual di London tetapi dijual kepada orang perseorangan.

4) Testimoni yang ditiru daripada laman web

Testimoni itu dihantar dari London untuk usaha memasuki pasaran di gedung Marks & Spencer. Bukan saya yang menghasilkannya. Manalah saya tahu jika ia ditiru daripada laman web lain.

5) Gelaran Datuk

Kenapa ada yang mahu mempertikaikannya? Saya bukan mahu berlagak menggunakan gelaran berkenaan, tetapi sememangnya ia adalah penganugerahan daripada Sultan Pahang. Saya ada dokumen pengurniaan kebesaran dan pingat negeri Pahang oleh Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pahang yang ditandatangani sendiri oleh Setiausaha Kerajaan Pahang, Datuk Muhammad Safian Ismail.

Proton Inspira yang boleh di pandu uji.

Mengatahui tentang Inspira yang sudah di lancarkan,dan boleh di pandu uji sekarang.
Proton melahirkan Inspira dengan lesen kebenaran MMC. Teknologi dan prestasi Lancer sudah diperakui. Dan paling penting, harganya kini ditawarkan pada harga yang sangat hebat. Malah ia bakal menggegarkan dua segmen sekali gus iaitu segmen enjin 1.8 liter dan 2 liter.

Mitsubishi Motors Co. (MMC) di Jepun melarang perubahan dilakukan ke atas enjin dan sistem gantungan. Namun jurutera Proton berjaya menyakinkan mereka bahawa perubahan yang dilakukan bukan untuk merosakkan Lancer, sebaliknya meningkatkan pengalaman pemanduan. Proton mengadakan beberapa sesi demonstrasi khusus untuk jurutera MMC yang secara ringkasnya dirumuskan 'menyesuaikan sistem gantungan dengan permukaan jalan di Malaysia yang memiliki ciri-ciri tersendiri seperti jalan beralun, bertampal-tampal ,berlubang sana sini dan tidak licin'.Sehingga jurutera MMC Jepun memberi kelulusan kepada perubahan (setelah berkeras sekian lama) sistem gantungan.

Prestasi bagi enjin 2 liter Inspira tidak jauh berbeza daripada Lancer. Bagi varian 1.8 liter (yang tidak dijual oleh Mitsubishi di Malaysia), ia menggunakan enjin diperbuat daripada aluminium keseluruhannya iaitu Global Engine Manufacturing Alliance yang dibangunkan bersama antara MMC dengan Chrysler dan Hyundai.

Kuasa maksimumnya ialah sekitar 143 ps/177 Nm manakala varian 2 liter Lancer yang dijual di Malaysia menjana 155 ps/199 Nm.

Jika ada yang masih sinikal mengenai Proton Inspira yang dicemuh kerana 'menceduk' dari Mitsubishi Lancer,  "mengapa tidak?''. Jika anda boleh menerima Perodua Myvi, anda harus bersedia menerima Proton Inspira. Mudah saja.



proton


proton1

proton2

proton3

proton4

proton5

proton6

proton7

proton8

proton9

proton11

proton12

proton13

AC Mizal:Kaki Penipu Dakwa Seorang Blogger

AC Mizal
Seorang Blogger telah mendedahkan siri penipuan ini terhadap AC Mizal
Blog aididmuaddib menyiarkan siri artikel yang mempertikaikan keberkesanan gelang magnetik yang dijual oleh ACK. Malah blog itu mendakwa artis AC Mizal menipu orang ramai dengan menjual gelang yang tidak terbukti dari segi saintifik dan hanya bergantung pada testimoni yang boleh direka-reka dan diplagiat daripada laman sesawang syarikat antarabangsa.

Pendedahan demi pendedahan disiarkan oleh pemilik blog untuk membuktikan muslihat di balik penjualan gelang itu termasuklah dari segi kajian saintifik, kes penipuan gelang magnetik di luar negara, kes saman awam terhadap pemilik syarikat di luar negara, penipuan testimoni yang diplagiat daripada laman web syarikat lain, pendedahan fungsi sebenar logam yang digunakan untuk membuat gelang ini, dan pelbagai pendedahan lain.

Korang baca seterusnya kat SINI

Wanita dan sangul

tudung

sangul

renungan



jilbab
Ini yang di katakan berpakaian tetapi telanjang,sebab
menampakan bentuk tubuh

Ini adalah kesalahan yang terjadi pada banyak wanita yang memakai jilbab, dimana mereka mengumpulkan rambut-rambut mereka di belakang kepala mereka sehingga menonjol dari belakang kepalanya seandainya mereka memakai jilbab di atasnya.

Dan diantara syarat-syarat tersebut adalah pakaian mereka tidak membentuk bagian tubuh atau sesuatu dari tubuh wanita tersebut, oleh kerana itu tidak boleh bagi seorang wanita menggelung rambutnya dibelakang kepalanya atau disampingnya yang akan menonjol seperti itu, sehingga tampaklah bagi penglihatan orang walaupun tanpa sengaja bahwa itu adalah rambut yang lebat atau pendek. Maka wajib untuk mengurainya dan tidak menumpuknya.

Ujudnya Malaysia sudah di rancang

user posted image
Kajian yang telah dijalankan oleh UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA dari Fakulti Sains Pentadbiran dan Pengajian Polis kata nama MALAYSIA sudah ada pada tahun 1889 lagi.. perancangan penjajah barat memecah-belahkan dan melemahkan dunia Melayu sudah beratus-ratus tahun dirancang oleh FREEMASON!



kritikan perancangan penubuhan negara MALAYSIA pada tahun 1937 oleh penasihat luar USA Rupert Emerson yang membentangkan kertas kerjanya di HARVARD UNIVERSITY!.. 10 tahun selepas batu asas FREEMASON (gerakan sulit yang diasaskan oleh Yahudi) diletakkan di Northam Road di Pulau Pinang.. semasa perletakan batu asas FREEMASON tu pada tahun 1927, Rupert Emerson baru sahaja menjawat jawatan professor di Harvard University.. USA panggil dia "specialist on nationalism in Asia" mungkin salah seorang ahli kuat FREEMASON nih..

user posted image
Di fitnah bangsa sendiri sehinga keluar umno
                                                    
aku rasa macam nak menangis je bila jumpa benda ni semasa aku cari mengenai sejarah sebenar penubuhan negara MALAYSIA dan INDONESIA, ia bermula ketika aku berasa amat hairan kenapa FILIPINA suatu ketika dahulu pernah nak klaim nama MALAYSIA, sebelum Tanah Melayu, Sabah, Sarawak dan Singapura dapat dulu dulu nama MALAYSIA.

rupa-rupanya perancangan negara MALAYSIA sudah ada kertas kerjanya beratus tahun sebelum diisyhtiharkan "merdeka", dan yang amat jelas ialahkertas kerja penubuhan negara MALAYSIA serta kritikannya di HARVARD UNIVERSITY pada tahun 1937 oleh Rupert Emerson yang merupakan PENASIHAT LUAR USA pada ketika itu serta professor of political science and international relations in Harvard University

dokumen rahsia USA mengenai penubuhan negara Malaysia bertajuk seperti dibawah telah dibuang oleh USA di dalam website rasmi dia setelah artikel mengenainya diterbitkan di Universiti Teknologi MARA.... kuat betul perisik CIA nih
"Foreign Relations, 1964-1968, Indonesia; Malaysia-Singapore; Philippines.Editor: Edward C. Keefer General Editor: David S. Patterson, United States Government Printing Office, Washington, 2001."

Dato Onn Jaafar : pengasas Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (PEKEMBAR), tulisan asal ڤرتوبوهن كبڠسأن ملايو برساتو atau nama sekarang telah diInggeriskan menjadi United Malay National Organisation(UMNO) atas sebab British mengharamkan semua parti yang tidak diInggeriskan


Ucapan terakhir Dato Onn Jaafar sebagai Yang DiPertua UMNO pada 26 Ogos 1951:


Motosikal 100% buatan tempatan akan di lancarkan

Minggu lepas ketika turun dari genting,sesudah menghantar penumpang ku,berdekatan tokong cina yang selekohnya tajam dan curam tetiba Zzaarrr sebelah kanan ku,,,Heh..apa tu...dan Zzaarrr sebelah kiri pulak..Ehh...mamat ni tak sayang Nyawa betulah.

Dua orang mamat rempit yang tak sayang Nyawa,telah memintas teksiku dengan kelajuan tinggi lebih kurang 100perkilometer.Apalagi tercabarlah aku,dengan berfikir 10kali akhirnya aku nekat mengejar mereka,dengan pengalaman bermain Drifthing di gelangang,kurasa selekoh sebegini tidak menjadi masaalah buat ku.Tapi ni teksi bukan kereta Drift...ahh lantaklah...kejarrr.( jangan tiru kalau anda tiada pengalaman pasti masuk gaung/jurang)
Teksi yang ku pandu ketika mengejar mereka
                                      
Akhirnya setelah bertarung aku dapat memintas mereka tapi...Apa...ni...moto..apa...ni...!!
Moto ni tiada di dalam pasaran lagi..Ahh...jangan lepaskan peluang ini ambik gambar dulu...

Setelah sampai di chek poin(pondok polis bantuan buat pemerikasaan)Aku pun menahan mereka untuk bertanya moto apakah yang mereka bawa tu.

"moto ni masih prototaip lagi(dalam pembinaan) cuma nak uji motoni aje"
Itulah yang mereka katakan ketika ku bertanya.

Setelah bertanya lebih kurang,moto ini bercirikan:
1.Menjimatkan tenaga,kerana mengunakan kuasa gravty
2.100% mengunakan bahan tempatan
3.100%juga pereka tempatan
4.kuasa pecutan mengikut kuasa gravty sesuatu tempat
Dan banyak lagi ciri-ciri yang menarik.

Sekarang aku dah jadi ejen mereka bagi kawasan tengah,Kl/Selangor/Perak/N.sembilan dan Melaka
Sesiapa yang ingin menempahnya bagi kawasan tengah boleh Hubungi aku:
di alamat Blog ini,e-mail ada di atas,no fon belum lagi sebab pejabat ku tengah di ubah suai.
Ingin Melihat model-model tersebut boleh Klik Di Sini

Wasalam,
              Tinggalkan lah komen tentang moto ini,mana tahu pengeluar boleh ubah suai dengan komen anda itu.
Ahh..ubah suai lagi..latar belakang gambar teksi ..la pulak.

Orang umno dan dangdut

                                                       

Semasa jalan-jalan membawa teksi di dalam googel untuk mencari pot parking untuk menunaikan kewajipan kepada sang pencipta aku terhalang oleh Blog ini sebentar.Mari kita lihat apa yang ada di dalam blog ini .lydiausm72.blogspot

Ooooo...cerita orang umno pergi dangdut rupanya.....

                                                       
 Mari ikut cerita aku ini..............      
                                        
Sepanjang pengalaman aku membawa teksi,saban tahun perkara sebagini sudah menjadi lumrah kehidupan perwakilan umno.Lihat sahaja kelab dangdut yang bersepah kat Chokit tu,pasti penuh saban malam dengan perwakilan umno semasa persidangan umno.Kadang-kadang aku naik menyampah  membawa mereka untuk mencari kelab-kelab dandut ini
                                                       
Berada di dalam dangdut dah tentu kita akan minum,takan kita akan minum kopi O kot,mana ada jual,kat kedai mamak adalah,kita kena minum yang ini.....
                                                     

                                                 

Ini di ketahui ketika mengambil mereka pulang ke hotel penginapan,bau mulut masing-masing tuhan sahaja yang tahu,kalau minum kopi O takan mulut bau macam ni dan mabuk ya tak...

Tapi kalau dah berdangdut apatah lagi dangdut yang estrem di tambah dengan mabuk-mabuk sikit badan akan jadi macam ni.........    
                                                
                                                
                                                
                                                
Bila badan dah jadi macam ni mereka akan menjadi lelaki paling romantik sekali di dalam dunia,sudah tentu mereka akan mencari puteri umno(GRO) untuk memujuk rayu...(walau di dalam teksi mereka akan memujuk rayu GRO yang tujuan asal hanya hendak menghantar mereka balik sahaja)

                                               
Ada sesetengahnya si puteri termakan pujukan lalu mengikut si pemimpin pembela bangsa dan ugama ini ke hotel penginapan.Di dalam hotel apa terjadi aku pun tak tahu,kalau dalam teksi aku taula....tapi takan kucing nak tengok aje ikan mengelitik di depan mata....

Mungkin ada pertarungan silat cakaran harimau berlaku.......hanya Allah sahaja yang tahu.....dan mereka-mereka itu.
                                                
Setelah melihat ini baru kita tahu,bahawa memang ada pertarungan cakaran harimau telah berlaku....
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                               

                                               
Hek.... heh......yang satu ini tidak ada kena mengena dalam ini cerita....asal kau sesat kat sini...he..he.....
Subahhannaallaah....tergamak mereka- mereka itu membuang bayi........

Tapi sekarang,pemuda harapan bangsa dan pejuang ugama dengan sang puteri tidak perlu risau sebab kita ada menteri yang bertangung jawab......
                                          
                                               
Ketua menteri Melaka Datuk Seri Mohd Ali Rustam telah membuka sekolah termangandung untuk sang puteri yang mengandung tanpa sengaja.
                                                 
Tahun hadapan kalau di panjangkan umur dan saya masih lagi membawa teksi,kita boleh ulangi lagi cerita yang sama,kerana inilah ceritanya selama saya membawa teksi sejak berbelas tahun dahulu.

Wassaalam,renungkanlah bersama wahai pemuda pejuang bangsa dan pembela ugama bersama sang puteri benteng pertahanan negara,haruskah kita ulangi lagi cerita yang sama saban tahun?

Online checking untuk mengatauhi saman


Asalammualaikom...semua..
Hari ahad kebiasaanya aku memang cuti untuk bersama keluarga.
Jadi malam tadi,selepas jenjalan kerumah kenkawan yang datang melawat sini,aku pun sambung balik edit blog aku sampai kul 3 pagi.Akhirnya inilah hasilnya,walaupun aku tak puashati lagi untuk bahagian footernya,tapi cukuplah dah tak larat.

Bagi aku kepuasan dalam berbloging adalah berjaya membuat templet sendiri,tapi aku tak tahu dapat bertahan sampai bila.Bagi yang pernah mengikut aku dari mula sudah tentu tahu,sudah banyak kali aku merubah bentuk tamplet ini.

Bagi latarbelakang Aku pinjam dari blog ini. Hai..!NeidIyra  jangan marah ya..

Ok..lah..Baik aku sambung entri tentang kisah moto yang ku janjikan....Alamak...takjadilah....Ni kisah aku semalam,hendak sambung lesen yang sudah tamat tempoh tapi ada samanla pulak...

Mana aku nak cekau duit ni.....tapi aku terpernah kena saman pun...ni pasti kes tembak belakang kerana memandu laju ni....saman ekor la ..ni...

Jadi kepada kenkawan yang di hormati janganlah jadi cam aku...nak perhidup lesen tak boleh kerana saman.kalau ada duit simpan takpe la juga kalau takde cam mana...

Jadi kepada kenkawan yang lesen di dah nak kojol dalam sebulan lagi tu, Cek lah kat JPJ mana tau ada saman.Korang boleh Cek saman secara online checking.Kepada yang malas tu klik je di sini Link Cek saman JPJ



Waasaallam,..kenkawan aku kena keluar ni nak cari duit saman.

Berburu traffic dengan mudah


Selepas jumaat tadi dan hari pun mula merintik,aku jadi malas hendak keluar membawa teksi,bolehlah aku update blog ini,apatah lagi semalam aku terjumpa satu blog yang cantik hiasanya,apalagi aku masuk blog tersebut untuk melihat kod css nya.(tak kan korang tak tau trik nak ceroboh blog orang lain...ini tidak di galakan) Aku ambil bahagian sidebar dan ku edit sikit untuk kesesuaian blog ini.

Ingat hari ini hendak posting cerita moto yang ku snap gambarnya tapi malas pula nak muat naik gambar dari camera ku.

Tentang aku dan Blog ini

Sebagai seorang pemandu teksi,banyak waktu ku  habiskan di jalan raya dan bertemu dengan berbagai ragam kehidupan manusia.Jadi aku tidak dapat hendak update blog ini selalu.Aku pulang kerumah dalam jam 8malam,dalam pukul10 hingga12 malam baru aku mengadap monitor ini,selalunya aku akan menggunjugi sahabat yang meningalkan jejak di blog ini,melihat-lihat cerita yang menarik.

Kebiasaanku mengunjungi blog yang meningalkan jejak di blog ini dengan mengelidah setiap inci blog tersebut.Aku tidak suka,pergi ke sesebuah blog,tinggalkan jejak dan berlalu,tanpa melihat entri2yang terdahulu.

Mungkin ada sesuatu yang berguna untuk di jadikan pedoman kehidupan di dalam sesebuah blog itu kalau kita rajin menggelongkarnya.

Ada sesetengah shabat blog hanya memburu traffic di blog masing-masing dengan pergi keseberapa banyak blog untuk meningalkan jejak tanpa membaca entrinya..Bagiku cara begitu tidak akan dapat traffic yang banyak mungkin dalam 100 ke 200 shaja.

Sebenarnya ada satu trik yang boleh menambah traffic sehingga ribuan orang memasuki blog kita yang pernah ku gunakan dahulu,skg.aku tidak mengunakanya lagi

Aku juga tidak mengunakan blog sebagai sumber pendapatan,berapa sangatlah duit iklan yang boleh dapat kalau 00.005 sen setiap klik,itupun kalau ada yang sudi nak klik.

Ini sahaja posting ringkas kali ini,akan datang mungkin posting yang gempak sikit kerana tadi dapat snap gambar prototaip moto 100% ciptaan anak tempatan yang jimat minyak 100 km 00.00 liter minyak.

Tip ketika mengunakan perkhdimatan teksi

.



Lembaga Perlesenan Kenderaan Perdagangan (LPKP) telah menerima 1,232 aduan terhadap pemandu-pemandu teksi di sekitar Lembah Klang, Johor, Selangor dan Pulau Pinang dari bulan Januari hingga November tahun 2009. Daripada jumlah itu, 493 telah dikompaun, 294 diberi amaran, satu digantung permit, 320 masih disiasat manakala 124 dibebaskan kerana tiada kes. Permintaan tambang berlebihan, keengganan mengambil penumpang, tidak menggunakan meter dan enggan memberi resit serta menurunkan penumpang di kawasan larangan merupakan aduan yang paling banyak terhadap pemandu teksi dalam kaji selidik ketidakpuasan pelancong yang datang ke Malaysia.

Namun begitu, terdapat satu lagi kesalahan yang mungkin tidak disedari oleh pengguna. Pernahkah pemandu teksi bertanya sama ada anda mengetahui atau tidak jalan ke destinasi yang anda ingin pergi? Sekiranya pernah, adakah anda sedar bahawa soalan ini berkemungkinan juga adalah salah satu taktik penipuan? Pemandu teksi akan menggunakan jalan yang lebih jauh ke destinasi kerana penumpang tidak mengetahui perkara tersebut. Tidak ramai pengguna yang menyedari mengenai perkara ini. Pemandu teksi telah menggunakan penumpang untuk mendapatkan wang bayaran yang lebih tinggi.

Pengguna perlu bijak merancang perjalanan untuk mengelakkan ditipu oleh pemandu-pemandu teksi yang tidak bertanggungjawab ini. Terdapat beberapa panduan yang boleh digunakan oleh pengguna sebelum menggunakan perkhidmatan teksi.

Kenal pasti jalan yang ingin dilalui dan jumlah tambang

Seperti mana anda merancang perjalanan, anda juga boleh mengenal pasti jalan yang ingin anda lalui. Anda boleh bertanyakan pekerja di hotel tempat anda menginap, orang tempatan, pegawai polis peronda, pekerja-pekerja pengkhidmatan penghantaran makanan atau pun posmen. Anda boleh mendapatkan maklumat mengenai jumlah tambang yang sepatutnya dengan menghubungi persatuan-persatuan teksi negeri.

Bawa peta, pensil dan kamera.

Sekiranya anda baru kali pertama pergi ke destinasi tersebut, anda boleh mencatatkan jalan yang digunakan oleh pemandu teksi sebagai rujukan dan langkah berjaga-jaga. Mengambil gambar mercu tanda juga adalah langkah yang bijak untuk memudahkan anda mengingati jalan yang anda lalui.

Sediakan wang kecil secukupnya

Tidak memiliki wang baki adalah salah satu alasan yang sering digunakan oleh pemandu teksi   Sekiranya anda membayar tambang dengan wang secukupnya, anda telah melindungi diri anda daripada pemandu-pemandu teksi yang suka mengambil kesempatan ini..Penumpang juga harus ingat pemandu teksi tidak akan membawa wang yang banyak

Pilih teksi yang menggunakan meter

Segelintir pemandu teksi yang degil masih enggan menggunakan meter dan mengenakan bayaran sesuka hati. Anda perlu bertanyakan kepada pemandu sama ada teksi tersebut menggunakan perkhidmatan meter atau tidak terutamanya apabila anda kali pertama tiba ditempat tersebut.

Bincang harga terlebih dahulu

Sekiranya kawasan tersebut memang tiada perkhidmatan teksi bermeter, pastikan anda berbincang dan mendapatkan harga yang bersesuaian sebelum menaiki teksi. Elakkan bertanya harga tambang setelah anda tiba ke destinasi.

Simpan resit

Resit diperlukan sebagai tuntutan dan sebagai bukti sekiranya berlaku kesalahan. Pastikan anda memeriksa semula resit anda pada penyata bulanan sekiranya anda membayar menggunakan kad kredit.

Pilih untuk duduk di kerusi penumpang belakang

Rompakan dan pencabulan kadang kala boleh berlaku tanpa kita duga. Memilih untuk duduk di kerusi penumpang bahagian belakang adalah pilihan yang bijak terutamanya sekiranya anda adalah penumpang wanita dan bersendirian. Anda berpeluang untuk melindungi diri daripada tindakan yang tidak diingini oleh pemandu teksi yang tidak bertanggungjawab.

Keluar apabila keadaan meragukan

Sewaktu membuat perjanjian, sekiranya pemandu teksi tidak bersetuju dengan bayaran yang sepatutnya dan meminta anda membayar lebih, segera keluar daripada teksi tersebut dan cari teksi lain. Anda sentiasa memiliki hak untuk membuat pilihan. Perhatikan meter ketika dalam perjalanan, dan sekiranya meter bergerak terlalu pantas dan meragukan, beranikan diri anda untuk meminta pemandu teksi berhenti dan anda perlu segera keluar dari teksi tersebut. Pemandu teksi tersebut berkemungkinan telah mengubah suai meter untuk menipu penumpang.

PROSEDUR ADUAN

Aduan tentang perkhidmatan teksi boleh dikemukakan dengan cara menulis, telefon, faks, ataupun melalui e-mel dan disertakan dengan nama dan alamat lengkap pengadu. Dokumen-dokumen sokongan harus disertakan sekiranya ada untuk membuktikan kesahihan seperti resit, invois pembelian pakej, jadual lawatan (itinerary) dan sebagainya.

MAKLUMAT DIPERLUKAN

Sila pastikan maklumat penting berikut disertakan dalam aduan anda:
• Nama penuh Pengadu dan Nombor Kad Pengenalan
• Nama Pemandu
• Tarikh Aduan
• Maklumat Aduan
• Maklumat saksi selain anda yang boleh dihubungi

Proton Inspira akan di lancarkan




Proton Inspira...Model hasil perkongsian bijak Proton dan Mitsubishi Motors Corp.(MMC) itu akan dilancarkan pada 10 November depan. Harga di pasaran bagi model terbaru ini antara RM79,888 hingga RM95,000.

Pengeluar kereta nasional, Proton Holdings Berhad (Proton) bakal melancarkan wajah baru bagi Waja pada November ini.

Pengarah Urusan Kumpulan Proton, Datuk Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir berkata, wajah baru Waja adalah hasil kerjasama dengan Mitsubishi Motor .

“Pada masa ini, model baru Waja berkenaan sudah di peringkat pandu uji dan dijangka akan menarik lebih ramai pembeli,” katanya.

Menurutnya, model berkenaan juga hasil daripada maklum balas pelanggan yang menggunakan Waja sebelum ini.
“Pada masa ini, model 
“Kita lihat mereka mahu sesuatu lebih daripada Waja yang sedia ada dan model itu didatangkan dengan enjin baru serta semua peralatan baru, jadi pelanggan harus menunggu ianya dilancarkan secara rasmi akhir tahun ini,” katanya.

Ditanya mengenai harga bagi model berkenaan, Syed Zainal Abidin berkata, harganya melebihi harga Waja sedia ada.

“Namun ianya berbaloi kerana pengguna akan dapat menikmati sepenuhnya harga berkenaan dengan memilikinya,” katanya selepas Mesyuarat Agung Tahunan Proton di Shah Alam, semalam.

Selain itu, Syed Zainal Abidin berkata, Proton kini dalam proses membangunkan kenderaan hybric dan elektrik.

“Bersesuaian dengan standard persekitaran di pasaran kenderaan global, kenderaan ini mempunyai potensi besar untuk menjadi peneraju di negara Asia Selatan,” katanya.

Sementara itu, Pengerusi Proton, Datuk Seri Mohd Nadzmi Mohd Salleh berkata, bagi tahun kewangan 2009/2010 yang berakhir pada 31 Mac lalu, sebanyak 26 peratus peningkatan menjadikannya RM8226.9 juta berbanding tahun sebelumnya RM6518.7 juta.

“Kejayaan berkenaan disokong oleh beberapa faktor antaranya pemulihan ekonomi, peningkatan jualan kenderaan tiga model utama iaitu Saga, Persona dan Exora, margin keuntungan yang lebih baik dan sebagainya,” katanya.

Gen2 dan Satria Neo yang Mengecewakan

                                
Yang mengecewakan kita sekarang sudah tahun 2010 lebih kurang 6 tahun sudah berlalu dan baru dapat kesan kerosakan 

Pengeluar kereta nasional Proton Holdings Bhd Proton menganggap langkahnya memanggil semula model Gen2 dan Satria Neo ekoran kerosakan bahagian komponen sebagai satu tindakan positif, dengan menyatakan ia tidak akan memberi kesan buruk kepada prestasi syarikat.


Pemilik model yang terlibat boleh menghubungi mana-mana pusat servis sah Proton bagi pemeriksaan percuma, dan semua kos buruh dan alat-alat ganti berkaitan dengan penggantian clock spring adalah percuma.


Bentuk 'clock spring' baru kenderaan Gen2 dan Satria Neo. 
                                            

Proton pada Khamis lalu membuat panggilan semula suka rela kereta Gen2 dan Satria Neo yang dikeluarkan antara 2004 dan 2008 berikutan kerosakan clock spring yang mencetuskan potensi kebimbangan keselamatan.

Clock spring itu menghubungkan suis dan beg udara kepada radio, hon dan kawalan kruis.

Panggilan sukarela itu, sebahagian daripada program Jaminan Kualiti Global syarikat, melibatkan 15,911 unit kereta di seluruh dunia (dua peratus) daripada 660,000 kereta yang dikeluarkan dan dijual dalam tempoh empat tahun berkenaan.

Sejumlah 5,836 kereta di Malaysia terdiri daripada 4,128 Gen.2 1.6 A/T H-Line dan 1,708 Satria Neo 1.6 A/T Hi-Line disediakan dengan fungsi kruis auto.

Semua 22 negara yang terlibat telah dimaklumkan secara rasmi dan bahagian-bahagian telah dihantar bagi tindakan panggilan semula itu Setakat ini, kira-kira dua juta kereta terdiri daripada pelbagai model Proton berada di atas jalan raya.

Proton melancarkan tiga kereta konsep siri EMAS

2010/10/02
PARIS: Proton Holdings Bhd menjangkakan memuktamadkan perbincangan dengan beberapa syarikat pengeluar kereta dunia dalam merealisasikan pengeluaran besar-besaran kereta kompak globalnya, EMAS, hujung tahun ini.

Pengarah Urusan Kumpulan Proton, Datuk Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir, berkata pihaknya masih dalam perbincangan dengan beberapa syarikat pengeluar kereta dari Jepun dan Eropah dalam kerjasama dari segi enjin dan platform untuk EMAS.

"Keputusan dalam merealisasikan pengeluaran EMAS secara besar-besaran akan dibuat pada hujung tahun ini," katanya kepada wartawan Malaysia ketika ditemui pada Paris Mororshow 2010, di sini, hari ini.

Pada Mac lalu, Proton melancarkan tiga kereta konsep siri EMAS pada pameran Kereta Antarabangsa Geneva ke-80 sempena sambutan jubli peraknya tahun ini.
Siri EMAS, akronim bagi "Eco Mobility Advance Solution", merupakan usaha sama Proton dengan Lotus dan firma reka bentuk Itali, Italdesign Giugiaro.



Seronok tinggal di rumah jamban

                                                    
                                                      Rumah berbentuk mangkok tandas

                                                   
                                                                           Bentuk UFO

                                                  
                                                             Binaan yg ringkas



                                                  


                                                 
                                                       Berbentuk terbalik
Aku Dan Teksi © Template Design by joyiman | Publisher : Free Templates for blog| © Best View With Google Chrome